StoryEditor

Djeci branitelja dodijeljena sredstva za subvencioniranje upisa na visokoškolske ustanove

Piše D  /  05.11.2019., 02:11h

Po završetku procedure po Javnom oglasu za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na olakšice kod plaćanja naknada u obrazovnim ustanovama danas je, u prostorijama Ministarstva, upriličen prijem predstavnika studenata koji ispunjavaju uvjete iz javnog oglasa. Riječ je o studentima djeci branitelja iz Domovinskog rata koji su redovno upisani u akademsku 2019/2020 na javnim visokoškolskim ustanovama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Podsjećamo da je za ovu namjenu u tekućoj godini Ministarstvo osiguralo sredstva u iznosu od 100 000 KM, a odluke o dodjeli sredstava uručene su za ukupno 229 studenata preddiplomskih i dodiplomskih studija. Sukladno Programu o izmjenama Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ za 2019. godinu („Narodne novine HNŽ“ broj: 6/19), a obzirom na raspoloživa sredstva na proračunskoj poziciji „Sufinanciranje plaćanja naknada u obrazovne ustanove“, za još 170 studenata koji su podnijeli prijave na javni oglas sredstva će biti realizirana putem Odluke Vlade županije. 

Tijekom obraćanja studentima ministar Soldo izrazio je uvjerenje da će djeca branitelja iz godine u godinu koristiti ovu pogodnost, te poručio da ovu potporu prihvate prije svega kao moralnu zadovoljštinu za žrtvu svojih roditelja iz vremena rata a tek onda kao materijalnu korist. Na kraju obraćanja ministar Soldo zaželio je svim studentima uspjeh u novoj akademskoj godini uz želju za ostvarenjem zacrtanih ciljeva u svom obrazovanju, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:48