StoryEditor

Dječaku (6) kojeg je prignječio lift stradala su pluća i jetra, ali mozak mu nije oštećen

Piše D  /  07.12.2020., 10:12h

Dječak (6) kojega je u nedjelju poslijepodne prignječio lift u zagrebačkoj Bulićevoj ulici u stabilnom je stanju na jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Rebro, a sretna je okolnost da unatoč ozljedama glave nema težih oštećenja mozga.

Liječnici su obavili sve pretrage i snimanja, magnetnu rezonancu i CT, pa su pretrage pokazale da su u ovoj strašnoj nesreći dječaku najviše stradala jetra i pluća zbog nagnječenja. Dijete je i dalje na respiratoru, no mehanička potpora disanja ipak mu treba u manjoj mjeri nego na početku liječenja.

S obzirom da nema oštećenja mozga, liječnici se nadaju da se stanje s jetrom i plućima neće zakomplicirati, a dječak ima dobre šanse za oporavak.

Podsjetimo, vatrogasci su brzom intervencijom stigli u Bulićevu i spasili dječaka kojeg je prignječio lift. Kako su rekli susjedi, obitelj je nedavno uselila u stan koji su neko vrijeme renovirali. 

- Zgrada je stara kao i lift međutim lift je prije godinu dana prošao renovaciju, ali očito ne dobru. Dok se voziš liftom možeš otvoriti vrata - priča susjed.

Od pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kaže kako nesreće s liftovima i nisu baš rijetke. 

- Obično ljudima ostane priklještena ruka ili noga i to se uglavnom događa u liftovima koja imaju dupla. No vatrogasci u Zagrebu su opremljeni za takve intervencije kako bi mogli brzo reagirati i pomoći ljudima - rekao je Pavle Kalinić, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 18:02