StoryEditor

Dječaka kojeg je udario vozač kod Koprivnice hitno operiraju

Piše D  /  13.06.2019., 01:06h

Pola sata prije podneva neurokirurg iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, dr. Miroslav Gjurašin, pohitao je sa svojim timom u operacijsku salu kako bi spašavao život sedmogodišnjem L.L. na kojeg je u srijedu kod Koprivnice automobilom naletio 76-godišnjak.

Kako nam je netom prije zahvata rekao dr. Gjurašin, dječak ima tešku ozljedu malog mozga, odnosno, obilno krvarenje koje ne staje i neprestano se pojačava. To krvarenje prouzročilo je hematom na mozgu koji iz sata u sat biva sve veći, pa su liječnici odlučili da se više ne može ni trenutka čekati te da dijete moraju operirati kako bi zaustavili krvarenje.

U ravnateljstvu bolnice u Klaićevoj kažu da je dječak zaprimljen oko 4.30 u noći na četvrtak.

- Dječak je u prometnoj nezgodi, kao biciklist, zadobio ozljedu moždanih struktura te je nakon kliničkog pregleda i CT dijagnostike zbog pogoršanja stanja dogovorno premješten u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti Zagreb. Nakon prijema je intubiran i stavljen na mehaničku ventilaciju te sediran lijekovima. Dodatna dijagnostička obrada, odnosno, magnetna rezonanca, ukazala je na pogoršanje ozljede u smislu daljnjeg krvarenja u moždane strukture. Zbog toga slijedi neurokirurški zahvat, kako bi se sanirale ozljede i zaustavilo krvarenje - kažu u ravnateljstvu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

Podsjećamo, u naletu Volkswagena Pola koprivničkih registracija u srijedu oko 18.45 sati ozlijeđena su dvojica dječaka. Teže ozlijeđeni osmogodišnjak prebačen je u Zagreb, dok je drugi dječak pušten kući.

Koprivnički policajci pronašli su vozača (76) koji je naletio na dvoje djece u naselju Goričko pa potom pobjegao. Policiji je u pronalasku vozača pomoglo što je na cesti ostala registarska pločica vozila, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:17