StoryEditor
sanski most

Dječak svirao harmoniku kako bi prikupio novac za liječenje sugrađanina

Piše desk  /  07.08.2022., 15:07h

Kako bi pomogao u prikupljanju novca za liječenje Amira Bajrića iz Sanskog Mosta, 11-godišnji dječak Omer Seferović svirao je tijekom jedne večeri harmoniku u Prijedorskoj ulici, glavnoj ulici u ovome gradu, te tako prikupio 2.180 maraka.

Novac je predao Bajriću, koji je zahvalio dječaku i njegovim roditeljima.

- Kontaktirali su me roditelji dječaka i pitali bih li pristao da Omer svira harmoniku i da se tako prikupi novac za moje liječenje. Posebno hvala mališanu koji je samostalno došao na tu ideju, a roditelji su ga podržali - rekao je vidno potreseni Bajrić, pišu Nezavisne.

Ovaj dječak je polaznik glazbene škole u Sanskom Mostu, a njegovi nastavnici kažu kako je istinski talent za harmoniku.

Bajriću su liječnici nedavno dijagnosticirali ponovnu pojavu tumora na gušterači, nakon što se prije tri godine liječio u Turskoj od te opake bolesti. Tada su liječnici davali male šanse da Bajrić uopće preživi, a sudbina ovoga oca dvoje maloljetne djece ujedinila je dobre ljude širom regije, te je u humanitarnim akcijama prikupljeno više od 100.000 eura i tim novcem plaćeno liječenje. Tada je podvrgnut operativnom zahvatu koji je potrajao oko 12 sati i radilo se o operaciji koja se smatra jednom od najkompliciranijih u oblasti kirurgije, a tom prilikom kirurzi su Bajriću uklonili tumor na glavi gušterače.

Ipak, opaka bolest nije pobijeđena, pa Bajrić ponovno mora na operaciju u Tursku, a prema preliminarnim procjenama, za to je neophodno prikupiti 27.000 eura.

Obitelj Bajrić nema tih sredstava, pa je ponovo pokrenuta humanitarna akcija kako bi mu se pomoglo.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:48