Article_Top_970x250

Dječak koji je ostao bez roditelja i sestre u prometnoj nesreći poklanja kosu dječaku koji boluje od leukemije

jedini preživio

Dječak koji je ostao bez roditelja i sestre u prometnoj nesreći poklanja kosu dječaku koji boluje od leukemije

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

I dok Tužiteljstvo SBŽ-a prikuplja dokaze i u tijeku su vještačenja kako bi se rasvijetlio uzrok nesreće na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva u kojoj su stradali Almir Brada Brkić, Lamija Selimović i njihova 6-godišnja kćerka Fatima, Nezir Selimović, brat nastradale Lamije Selimović, otkrio je za sarajevske medije gdje je tog kobnog jutra obitelj Brkić krenula.

Prema njegovim riječima, krenuli su u posjetu Lamijinoj sestri u Radanoviće kod Kiseljaka. Tek što su krenuli, sjetili su se da im je u kući u Vogošći ostao uključen plin na štednjaku te je Brkić nazvao susjeda koji je imao ključ njihovog stana i zamolio da ugasi plin. Tijekom vožnje poslali su poruku mužu Lamijine sestre: “De pristavite kavu, eto nas”. Primivši poruku, Suad i njegova supruga su se obradovali, svaki tren očekujući drage goste iz Vogošće. Međutim, umjesto njih, stigle su crne vijesti o prometnoj nesreći na autoputu A1 na dionici Vlakovo – Tarčin.

Jedini koji je preživio tu stravičnu nesreću je devetogodišnji Bilal, koji se oporavlja u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu.

“On je dobro. Srećom, lakše je povrijeđen. Ima manji potres mozga i podliv na desnom oku”, priča njegov tetak Nezir, koji je dječaka posjetio prije nego što je u ponedjeljak krenuo na pokop njegovih roditelja.

Dok pokazuje Bilalovu sliku na kojoj on ima dugu kosu, Nezir priča kako ovaj 9-godišnjak namjerava pokloniti svoju kosu za izradu perike drugom dječaku koji ima leukemiju.

-Neki dan doktor Burazerović se šali s njim kako hoće da ga ošiša. A Bilal će: “Ne, doktore, ja čuvam kosu za periku mom prijatelju iz zgrade”. Almir je organizirao dobrotvorni sajam za prikupljanje novca za pomoć tom dječaku. Bilal mi je rekao kako nema novca, on će svom bolesnom susjedu dati kosu. Bilal se neće šišati do početka školske godine, dok mu kosa ne izraste na dovoljnu dužinu”, priča Nezir Selimović.

Dnevnik.ba