StoryEditor
tuzla

Dječak kojeg je automobilom udarila srebrenička vijećnica i dalje u teškom stanju

Piše desk  /  14.06.2022., 07:41h

Policijska potraga za nesavjesnim vozačem trajala je dva dana. Nukićeva je uhićena u subotu 11. lipnja i ubrzo puštena.

Zdrastveno stanje dječaka koji je ozlijeđen u prometnoj nesreći 9. lipnja u Bratuncu i dalje je veoma teško, potvrđeno je za RTRS u UKC-u Tuzla, gdje je dječak smješten. Maloljetnog pješaka automobilom je udarila Dželaludina Nukić, vijećnica Demokratske fronte u Skupštini općine Srebrenica, koja je pobjegla s mjesta nesreće. Predmet je preuzelo Okružno tužiteljstvo Bijeljina.

Aparat za vještačko disanje u životu održava 16-godišnjaka iz Bratunca. Zbog težine ozljeda liječnici iz Tuzle ne usuđuju se prognozirati. Čine sve da sačuvaju mladi život koji je bahatošću vozača doveden u pitanje, prenosi RTRS.

- Pacijent inicijala I.R. trenutno se na nalazi na Odjeljenju za intezivnu njegu i terepiju UKC-a Tuzla. Radi se o višestrukim ozljedama glave i tijela. Priključen je na aparat za vještačko disanje - naveo je Eldar Šehić, glasnogovornik UKC-a Tuzla.

Vijest o prometnoj nesreći prošla je gotovo nezapaženo, a to povrđuje da je RTRS prvi medij koji se interesira za sudbinu dječaka, kaže Šehić.

Istraga tek treba utvrditi koliko je Dželaludina Nukić vozila u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50 kilometara na sat, je li stala i zašto nije ukazala pomoć dječaku koga su mještani pronašli u besvjesnom stanju, u kanalu pored puta Bratunac-Srebrenica skoro dva sata nakon nesreće.

- Morala je stati, ukazati pomoć dječaku kojeg je udarila i time pokušala spasiti život, iako je nesreća uvijek moguća - kaže Miloš Milovanović, potpredsjednik SO Srebrenica.

Policijska potraga za nesavjesnim vozačem trajala je dva dana. Nukićeva je uhićena u subotu 11. lipnja i ubrzo puštena. Okružno tužiteljstvo Bijeljina naložilo je policijskim službenicima PU Zvornik poduzmanje svih mjera i radnji iz svoje nadležnosti, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji navedenog događaja. 

-  Treba utvrditi je li vijećnica zaista napustila svjesno lice mjesta nesreće ili u neznanju. Ako je napustila lice mjesta a znajući da je ozlijedila nekoga, onda je to katastrofalan i neljudski odnos prema onom kome je učinjeno zlo - ističe načelnik općine Mladen Grujičić.

Nukićeva je vijećnik DF u srebreničkoj Skupštini. U javnosti se za nju čulo kada je pisala Christianu Schmidtu žaleći se na težak položaj, kako kaže, "žrtava srebreničkog genocida".

Iz njene stranke nema odgovora je li moralno i ispravno da osoba koja udari dijete automobilom i ostavi ga ozlijeđenog i dalje bude član te stranke, ali i obavlja javnu funkciju.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:11