StoryEditor
11-godišnjak iz zaporožja

Dječak iz Ukrajine u Slovačku stigao sasvim sam: "Ovo je najveći heroj sinoćnje noći"

Piše desk  /  06.03.2022., 10:26h
Slovačka policija objavila je fotografije 11-godišnjeg dječaka koji je došao na slovačku granicu iz Zaporožja, grada u kojemu su u petak ruske snage gađale nuklearnu elektranu.

Dječak je pobjegao samo s vrećicom i brojem mobitela zapisanim na ruci. Uz to je nosio i putovnicu.

"Došao je sasvim sam jer su mu roditelji morali ostati u Ukrajini. Volonteri su se pobrinuli za njega, odveli ga na toplo, dali mu za jesti i piti. Spremili su mu i za put. Sve ih je osvojio svojim osmijehom! Neustrašiv je i odlučan, pravi, istinski heroj", napisali su na Facebook stranici slovačke policije. 

Iz policije su potvrdili i kako su zahvaljujući broju na dječakovoj ruci i putovnici uspjeli kontaktirati njegovu rodbinu koja je kasnije došla po njega i zbrinula ga. 

"Suze nam idu. Ovo je najveći heroj sinoćnje noći", dodali su iz slovačke policije. Njihova objava izazvala je mnoštvo reakcija, a mnoge je priča rastužila. 

"Heroj je slaba riječ za ovog dječaka. Djetinjstvo mu neće ostati u dobrom sjećanju, želim mu sve najbolje", "Ovo ne bi smjelo doživjeti ni jedno dijete. Suze mi naviru na oči dok ovo čitam", "Napustiti roditelje i otići u nepoznato je doista velika stvar, jako hrabro", samo su neki od komentara ispod objave. 

Mnogi komentatori su dječaku zaželjeli da što prije bude ponovno sa svojim roditeljima. 

Inače, više od milijun izbjeglica je od početka invazije napustilo svoju državu. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:21