StoryEditor

Dječak dočekao nogometaše Osijeka na -9, dobit će dres!

Piše D  /  15.02.2021., 09:02h

Navijačka ljubav ne bira. Bilo ledeno ili vruće, bila ponoć ili podne, navijači su uvijek uz svoj klub. 

Euforija u Osijeku je nikad veća, napokon tinja nada o naslovu prvaka, a nju nije ugasio ni poraz u subotnjem derbiju od Dinama (1-0). Još uoči utakmice se u osječkim kuloarima pričalo kako će Kohorta dočekati u Gradskom vrtu Nenada Bjelicu i igrače nakon utakmice u Maksimiru bez obzira na ishod.

On na kraju nije baš bio povoljan za Osječane, ali više od stotinu navijača Osijeka došlo je pred stadion i pjesmom i bakljama pozdravilo svoje nogometaše. Nakon poraza je podrška i najbitnija, zar ne? Umorne i pobijeđene, ali ponosne i puna srca. A jedan od njih je pokazao veliko srce.

Bila je ponoć i temperatura je otišla do ledenih minus devet, ali navijačko srce toplije je i od toga. Na dočeku su osim Kohorte bili i roditelji s djecom, a jedan dječak je oduševio igrača Osijeka Matu Miloša koji mu je odlučio pokloniti dres. Iako je bila ponoć i možda u to vrijeme već morao biti u krevetu, maleni navijač je morao dočekati svoje heroje.

- Naša najveća pobjeda sinoć. U ono doba dana i po onakvoj temperaturi.. Djeca s majkama i očevima, cijele obitelji.. Koje su u sekundi kad je Bebek dosudio kraj utakmice unatoč osjećaju tuge pomislili u glavi ‘dečki su zaslužili vidjeti da smo svi uz njih‘. A iz prve ruke znam da su neki proputovali i trocifren broj kilometara da bi bili na licu mjesta. Mnogima ne bi bilo jasno zašto?! Zašto prevaliti takav put? Zbog četiri, pet navijačkih pjesama koje ste zapjevali kao nekoć u kopu? Zbog par minuta veselja? Zbog toga da na deset sekundi vidiš klupski autobus? Zbog čega? - napisala je stranica Bijelo-plava birtija na Facebooku s fotografijom dječaka. 

Ta fotografija je oduševila Matu Miloša koji se javio istoj stranici te odlučio pokloniti Osijekov dres predanom malenom navijaču. 

- Nakon objave fotografije malca koji je sinoć čekao svoje junake unatoč porazu, javio nam se igrač Osijeka Mato Miloš sa željom da mu pokloni svoj dres u znak zahvale. Je li se morao javiti? Naravno da nije. Ali to vam samo dodatno potvrđuje onaj tekst od neki dan u kojem sam rekao da ovi igrači i prije svega ljudi zaslužuju našu podršku! Bravo za malca, bravo za Matu! Ovo je Osijek - piše Bijelo-plava birtija.

I zbog ovakvih stvari je nogomet više od sporta, a voljeni klub više od života, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:39