Article_Top_970x250

Djeca u vrtiću dobila pogače s logom HDZ-a, brzo je stiglo objašnjenje

donacija

Djeca u vrtiću dobila pogače s logom HDZ-a, brzo je stiglo objašnjenje

ožu 26, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HDZ

Ograđujem se od ove situacije, ne bih htio da ova tradicija bude zamrljana politikantstvom jer se ovakve ustanove ne smiju koristiti u te svrhe - kazao je šef lokalnog ogranka Josip Begonja.

Roditelje djece koja pohađaju vrtić Drniš naljutio je poklon koji su njihova djeca dobila. Djeca su, naime, dobila uskrsne pogače s naljepnicom loga županijskog ogranka HDZ-a i bez deklaracije, prenosi Večernji.hr.

Na ambalaži proizvoda nema nikakve deklaracije, tko je proizvođač, rok trajanja, sastav apsolutno nikakav podatak osim loga.

Unos ovakve vrste hrane u vrtić je zabranjen. Je li ovo neka bakica u kućnoj radinosti pakirala, u ovo veselo doba pandemije.

Odakle je došao ovaj proizvod? Je li ovom mjesto u vrtiću? Je li ovo poruka roditeljima? Je li ovo oblik edukacije roditelja? Dakle ako želite dobro svom djetetu, znate što vam je činiti? Učlanite ga u HDZ! Ovo se dogodilo sad u predizborno vrijeme, danas, u četvrtak - kazao je revoltirani roditelj za 24sata. 

Šef drniškog ogranka HDZ-a Josip Begonja istaknuo je kako se oni odlučno ograđuju od uskrsnih pogađa na kojima je logo, te navodi kako to nije donacija gradskog ogranka HDZ-a kojeg vodim. 

Te male uskrsne pogače je nešto što pripada tradiciji i ne dijeli gradski HDZ nego neki aktivisti, odnosno taj jedan ogranak. To nema veze s gradskom organizacijom HDZ - a.

Dobio sam slike toga, ali koliko sam vidio iskrižana je naljepnica s logom - rekao je Begonja. 

Kazao je kako se čuo s ravnateljicom kako bi se osobno uvjerio da donacija nije napravljena unutar vrtića zbog epidemiološke situacije, ali i zato što takvim materijalima s logom nije mjesto u takvim ustanovama. 

Ograđujem se od ove situacije, ne bih htio da ova tradicija bude zamrljana politikantstvom jer se ovakve ustanove ne smiju koristiti u te svrhe - zaključio je Begonja za 24sata. 

Dnevnik.ba