Article_Top_970x250

Djeca u Rijeci kamenjem gađala kineske turiste i za njima vikala: ‘Korona, korona’

sramota

Djeca u Rijeci kamenjem gađala kineske turiste i za njima vikala: ‘Korona, korona’

velj 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Shutterstock/Slobodna Dalmacija

Vlasnica apartmana u Rijeci Maja Škufca požalila se na Facebooku da joj je njezina gošća kroz suze ispričala kako su ih u Rijeci djeca gađala predmetima i za njima vikala: “Korona, korona”.

“Maloprije sam dušu isplakala koliko mi je bilo teško gledati suze moje gošće Kineskinje koja bježi od virusa otkad je krenuo u Kini. Iz zdravstvenih razloga za njezina muža može biti kobno ako se zarazi koronavirusom pa su se, oboje zdravi, odlučili na proputovanje (zdravi)”, napisala je Škufca.

Njezoni kineski gosti složili su se da priča izađe u javnost. “Moja gošća se zove Fenice i kaže da sam ja jedina osoba koja ju je zagrlila osim njezinog muža u posljednjih mjesec dana. Kaže i da sam jedini domaćin koji se našao s njima bez straha i bez distance te su se prvi put osjećali kao dobrodošli gosti, a ne bolesnici ili bjegunci. Fenice mi je rekla da su je djeca ispred katedrale Sv. Vida gađala nečim tvrdim i vikali za njima: ‘Koronavirus!’ Djeca su ih gađala kamenjem, a mi smo ih prigrlili zagrljajem”, ispričala je Maja Škufca za Slobodnu Dalmaciju.

Poslala je i poruku mladim napadačima i njihovim roditeljima: “Ja sam stekla još jednog prijatelja, a vi se zapitajte čega se točno bojite. Smrti? Jer ono ljudsko je davno umrlo u većini vas”.

Ipak, sve je dobro završilo, a Škufca je od nove prijateljica dobila cvijeće.

Dnevnik.ba