Article_Top_970x250

Dirljiv oproštaj bivšeg veleposlanika Rusije: "Treba podići spomenik slavnom sinu Zagreba Milanu Bandiću"

Anvar Azimov

Dirljiv oproštaj bivšeg veleposlanika Rusije: "Treba podići spomenik slavnom sinu Zagreba Milanu Bandiću"

velj 28, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

U povodu iznenadne smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića redakciji Večernjeg lista javio se njegov veliki prijatelj, bivši veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj, Anvar Azimov koji je potresen viješću o iznenadnoj smrti Milana Bandića.

Bivši veleposlanik Azimov bio je veliki prijatelj Milana Bandića s kojim je radio na velikim projektima približavanja Hrvatske i Rusije, zbog čega ga je i sam Ruski predsjednik, Vladimir Putin, 2018. godine odlikovao Ordenom družbe (prijateljstva). 

U pismu sućuti, koje je bivši ruski veleposlanikom, Anvar Azimov uputio, između ostalog stoji:

"Poštovana gospođo Pavičić-Vukičević,Iskreno tugujem zbog prerane smrti mog dragog prijatelja i brata Milana Bandića, izvanrednog sina hrvatskog naroda, istinske legende Zagreba, koji je svojim nesebičnim radom proslavio Zagreb i cijelu Hrvatsku. Smatram da je potrebno jedan od središnjih zagrebačkih trgova nazvati njegovim imenom i podići spomenik slavnom sinu grada Zagreba i hrvatskog naroda. 

Duboko tugujem, plačem i u ovim teškim za Vas vremenima sam u mislima s Vama. Svaku godinu smo slavili zajedno rođendan s g. Milanom Bandićem, te sad ga ja moram slaviti i za mog omiljenog i dragog Milana. 

Izražavam iskrenu sućut udovici, gospođi Vesni.

S poštovanjem i tugom, bivši veleposlanik Rusije u Hrvatskoj, Anvar Azimov".

Dnevnik.ba