StoryEditor
vs trend

Direktor tvrtke iz Bihaća čiji radnici su sudjelovali u gradnji katarskog stadiona: Bilo nas je između 150 i 200, bili smo presretni

Piše desk  /  21.11.2022., 12:52h

Utakmicom u grupi A između domaćina turnira Katara i Ekvadora jučer je otvoreno Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Prvenstvo je otvoreno na stadionu Al Bayt, u čijoj izgradnji je sudjelovala i firma VS Trend iz Bihaća, koja je bila zadužena za kompletne radove na ventilaciji, instalacijama i protoku vode.

Direktor firme Sabahudin Blažević kazao je jutros za Avaz da je firma stekla reference radeći na velikim projektima na kruzerima u Italiji i SAD-u.

– I danas radimo na kruzerima ovaj dio posla, radove na instalaciji ventilacijskim sustavima u Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama, u Miamiju i Portlandu i tako smo pokupili reference. I kada se pojavio tender za Svjetsko prvenstvo, aplicirali smo s jednom kompanijom iz Italije koja se zove Leonard” – ispričao je Blažević za Avaz.

Radeći taj posao, aplicirali su za stadion i prošli na tenderu. Blažević ističe da su pored stadiona Al Bayt  radili na izgradnji još dvije metro stanice.

–  Mi smo prošli na tenderu, na početku smo otišli s 20 radnika. Krenuli smo raditi, na kraju smo došli do 200 ljudi. Odradili smo taj stadion Al Bayt, sve što se tiče ventilacijskog sustava i protoka vode. Stadion je kompletno klimatiziran, svih 60 tisuća mjesta. To je jedna stvar. Druga stvar je da smo dobili da radimo još dvije metro stanice u Kataru. U isto vrijeme smo ih radili. Kada smo završili stadion, dobili smo certifikat od FIFA-e što nam otvara vrata za sljedeće Svjetsko prvenstvo da opet apliciramo da radimo na jednom od stadiona – istaknuo je.

Blažević je ispričao da su reakcije radnika bile sjajne.

– Bilo je između 180 i 250 radnika iz BiH. Svi su bilo sretni, kao i ja. Raditi na svjetskom projektu koji vrijedi više od 700 milijuna dolara, od početka do kraja, imati naše inženjere, tehničko osoblje, naše radnike koji završavaju poslove, direktno u razgovoru s FIFA-om je neopisiv osjećaj – zaključio je Blažević.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:26