Article_Top_970x250

Direktor osnovne škole na Ilidži osuđen na osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s učenicom

pravomoćno

Direktor osnovne škole na Ilidži osuđen na osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s učenicom

sij 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Županijski sud Sarajevo odbio je žalbe obrane i Tužiteljstva i potvrdio presudu koju je Općinski sud izrekao Sudi Laviću.

Sudo Lavić, bivši direktor Desete osnovne škole na Ilidži, pravomoćno je osuđen na osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s učenicom. Naime, Županijski sud u Sarajevu odbio je žalbe obrane i Tužiteljstva te je potvrdio presudu Općinskog suda, kojom je Laviću izrečena i mjera zabrane obavljanja djelatnosti nastavnika i direktora osnovne škole u trajanju od 10 godina nakon što izdrži zatvorsku kaznu, piše oslobodjenje.ba.

Zlostavljao ju je od njene osme godine

Prema navodima iz optužnice, Lavić je od školske 2007/2008. do 2013. godine u prostorijama Treće osnovne škole u Hadžićima i Desete osnovne škole na Ilidži, kao i na drugim mjestima, seksualno iskorištavao istu djevojčicu. Zlostavljao ju je od njene osme godine, kada je pohađala treći razred, pa sve do prvog polugodišta osmog razreda. Izdvajao ju je od ostale djece i odvodio u zbornicu škole, učionicu ili u svoj direktorski ured.

Djevojčica mu je morala sjesti u krilo, nakon čega bi je dirao po grudima i ispod gaćica te je ljubio u usta. Tijekom ljetne škole u Fojnici, kada je pohađala četvrti razred, zavukao joj se u krevet u spavaonici u kojoj su bile prisutne i ostale djevojčice. Tijekom petog razreda izveo ju je iz škole i odveo u svoj stan.

Samo on imao ključeve od "specijalne prostorije"

Lavića su organima gonjenja prijavile njegove kolege koje su primijetile da u “specijalne prostorije” škole dolazi jedna učenica. Pratili su ga i ubrzo shvatili što se događa, s obzirom na to da je samo direktor imao ključeve spomenute prostorije.

On je uhićen 10. srpnja 2016. godine, kada su ga priveli pripadnici FUP-a zbog sumnje da je zlostavljao dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona. Nakon okončanja istrage podignuta je i optužnica, nakon čega je uslijedilo suđenje, koje je bilo zatvoreno za javnost. Lavić je bio u pritvoru šest i pol mjeseci te se poslije branio sa slobode.

Dnevnik.ba