StoryEditor
falsifikat

Travnički fakultet demantira autentičnost objavljene diplome: Falsificirana je i nema veze s originalom, netočni su i podaci i datum

Piše desk  /  06.07.2022., 08:04h

Po društvenim mrežama već dugo kruži fotografija diplome za koju autor tvrdi da dolazi s Internacionalnog univerziteta u Travniku

Sporan je datum na dokumentu.

image

Diploma s problematičnim datumom

SCREENSHOT -

Internacionalni univerzitet Travnik javio nam se s demantijem:

"Poštovani,

Ovim putem Vam se obraćamo s demantijem Vaše objave na portalu Dnevnik.ba. Naime, radi se o sljedećem:

Tragom objave kopije navodne diplome, na Vašem ali i na drugim portalima u Bosni i Hercegovini i regiji, iz koje proizlazi da mu je diploma izdana na nepostojeći datum, 30. veljače 2015. godine na Ekonomskom fakultetu Travnik u Travniku, a u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i objektivnoj praksi odgovarajućeg i pravovremenog informiranja javnosti, internacionalni univerzitet Travnik ovim putem demantira da je diploma izdana 30. veljače, kako su objavili pojedini portali i stranice na društvenim mrežama.

Usporedbom originalnog dokumenta i onoga koji je netko postavio na društvene mreže, diplome se razlikuju u puno detalja, a ponajprije u bitnom - osobni podaci, datum izdavanja dokumenta, broj pod kojim je diploma evidentirana, potpisnici dokumenta. Diploma o stečenom akademskom zvanju magistar ekonomije je izdana 10.10.2015. godine pod brojem 88/15, a potpisnik diplome je prof. dr. sc Nikola Kuvačić, a ne prof. dr. Dragan Golijan.

Internacionalni univerzitet Travnik u Travniku će poduzeti sve zakonske mjere i radnje kako bi se utvrdilo tko je načinio i falsificirao diplomu s neistinitim podacima i datumima.

Na ovaj način ste prekršili Kodeks časti bh. novinara i ovom objavom ste nanijeli veliku štetu našem Univerzitetu. 

S poštovanjem"

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:24