StoryEditor

Dio međunarodne zajednice pritišće SDS i PDP da glasuju protiv Pelješkog mosta u NSRS

Piše D  /  18.07.2019., 08:07h

Doznaje se kako su pod pritiskom popustili PDP-ovi zastupnici Draško Stanivuković i Jelena Trivić te su najavili kako će glasovati protiv Dodikova vitalnog interesa, odnosno poduprijeti stajalište probošnjačkih stranaka i dužnosnika. 

Na kraju se i ta stranka priklonila protivljenju Dodikovu vetu, te su ga optužili za kriminal, ali niti jedne riječi nisu spomenuli zašto bi bili protiv izgradnje mosta. 

Dotle SDS mudro šuti, a tek je u javnost izašao dežurni analitičar političkog Sarajeva Dragan Mektić pozivajući da se bude protiv vitalnog interesa u Narodnoj skupštini RS-a kojega će danas braniti Dodik. 

Istodobno sam SDS nije javno objavio službeni stav uoči sutrašnje sjednice, za koju se ne zna hoće li baš sutra okončati ovu temu budući se nagašđa kako bi glasovanje moglo biti tek u petak. 

Apsurdno je, ali telefonski pozivi stigli su, prema našim informacijama, iz međunarodne organizacije u čijem financiranju EU sudjeluje s više od 50 posto, a s ciljem kako bi spriječili gradnju Pelješkog mosta kojega gotovo u cijelosti financira EU. 

Kako bi odluka Džaferovića i Komšića bila stavljena izvan snage potrebna je potpora dvije trećine zastupnika Narodne skupštine Republike Srpske za vitalni interes Milorada Dodika.
 
Dodik je od ranije podržavao Hrvatsku da grad i Pelješki most na svom teritoriju, a dodatan mu je motiv i to da je s Hrvatskom potpisan sporazum o gradnji mosta na Savi kod Gradiške. 

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 08:20