Article_Top_970x250

Dinamo već zaradio 2,7 milijuna eura od nastupa u Ligi prvaka, igračima bogate premije

odličan start na početku sezone

Dinamo već zaradio 2,7 milijuna eura od nastupa u Ligi prvaka, igračima bogate premije

ruj 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Goran Stanzl/Pixsell

Već su nagrađeni za sam plasman u skupinu, i to sukladno minutaži u pretkolima. Oni koji su najviše igrali dobit će 100.000 eura bruto. A Dinamo će ove sezone od Uefe dobiti oko 200 milijuna kuna.

Osim već ranije propisanih premija za ulazak u Ligu prvaka, Dinamo je odlučio igrače dodatno nagraditi i za rezultat u skupini.

Tako su čelnici kluba nakon ždrijeba dogovorili da će za svaku pobjedu igrači dobiti po 5000 eura, a za remi po 3000 eura.

Podsjetimo, već su nagrađeni za sam plasman u skupinu, i to sukladno minutaži u pretkolima. Oni koji su najviše igrali dobit će 100.000 eura bruto.

S obzirom da svaka pobjeda u skupini donosi 2,7 milijuna eura, Dinamo je od sinoć bogatiji za taj novac. A ako nastavi s fantastičnom igrom i osvajanjem bodova, čeka ga nevjerojatna zarada, piše 24sata.hr.

Jer Uefa je za svaku pobjedu skupini namijenila taj iznos, dok će za osvojeni bod svaku momčad nagraditi sa 900.000 eura. Prolaz u osminu finala vrijedan je 9,5 milijuna eura, četvrtfinale će klubovima osigurati 10,5 milijuna, a polufinale 12 milijuna eura.

Momčadi koje zaigraju u finalu zaraditi će po 15 milijuna eura, a pobjednik Europe će biti bogatiji za 19 milijuna eura, a čeka ga još i 3,5 milijuna eura za nastup u europskom superkupu. Ako ga osvoji, slijedi i dodatna zarada od milijun eura.

Dnevnik.ba