StoryEditor

Dinamo u rekordnom HNL transferu dovodi sjajnog Rijekinog Brazilca?

Piše D  /  17.10.2018., 01:10h

Neuspjeh u kvalifikacijama za Europsku ligu dugoročno bi Rijeku mogao skupo koštati. Izgubljen je popriličan novac na kojeg su na Rujevici ozbiljno računali te će taj manjak morati popuniti prodajom igrača, piše Tportal.

U ljetnom prijelaznom roku ostala je Rijeka bez Filipa Bradarića, a sada bi Rujevicu trebao napustiti i brazilski napadač Heber.

Njegov se transfer ‘valja‘ već neko vrijeme, Heber je prošle sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi zabio 16 golova, bio je drugi strijelac prvenstva iza Soudanija, pa je logično kako je u tom trenutku bilo i nekoliko izdašnih ponuda iz Italije. No, odlučeno je kako će Rijeka s njim pokušati izboriti plasman u jednu od skupina Europske lige. Na nesreću, Rijeka je kiksala u kvalifikacijama i sad je Heberova prodaja ponovno aktualizirana.

Kako se sada čini, neće brazilski nogometaš daleko, već ove zime trebao bi potpisati za - Dinamo. Ovog je ljeta njegov dolazak na Maksimir stopiran u posljednji trenutak. Rijeka je tražila sedam milijuna eura, a Dinamo bio spreman platiti pet milijuna i na Rujevicu poslati dva svoja igrača.

Sad se čini kako su se klubovi ipak uspjeli dogovoriti, pa je Heberov dolazak na Maksimir u siječnju sljedeće godine praktički formalnost. Osim ako se u međuvremenu ne pojavi neka nemoralna ponuda iz inozemstva. Kako god bilo, Rijeka će profitirati jer Heber je u ljeto 2017. godine na Rujevicu stigao iz Slaven Belupa za samo 500.000 eura...

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:38