Article_Top_970x250

Dinamo potpisao ugovor s jednim od najvećih talenata hrvatskog nogometa

mladi veznjak

Dinamo potpisao ugovor s jednim od najvećih talenata hrvatskog nogometa

velj 11, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Pixell/Hrvoje Jelavić

Dinamo je potpisao ugovor s 19-godišnjim veznjakom Šibenika Marko Bulatom.

Na trenutak se čini kao da se povijest ponavlja. Arijan Ademi imao je tek 19 godina kad je sa Šubićevca prešao u Dinamo, a u svojem je zadnjem nastupu protiv maksimirske momčadi predvodio Šibenčane do pobjede s 2:1. Njegov nasljednik Marko Bulat ima tek 19 godina, sa Šubićevca prelazi u Dinamo, a u svojem je zadnjem nastupu protiv maksimirske momčadi predvodio Šibenčane do pobjede s 2:1. Dodatna je sličnost što su i Ademi tada kao i Bulat sada došli kao – kapetani šibenske momčadi.

Daroviti vezist Šibenika, ovoga je četvrtka potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom, a do ljeta će ostati na posudbi u momčadi sa Šubićevca. Iz kluba su nam rekli da ne žele iznositi detalje ugovora, ali dodali da on ulazi u gabarite dosadašnjih Dinamovih transfera unutar HNL-a, što znači da će Šibenik dobiti između milijun i milijun i pol eura odštete.

Bulat dolazi iz poznate nogometne obitelji, otac Josip također je karijeru počeo u Šibeniku, nastavio u Hajduku, potom sa Zagrebom osvojio naslov prvaka 2002. godine, kasnije igrao za turski Bursaspor, Rijeku, kineski Qingdao da bi karijeru završio na Šubićevcu. Dugotrajni je prvoligaški staž imao i Markov stric Ivan Bulat.

Marko je rođen 26. rujna 2001. godine u Šibeniku, prošao je sve uzraste na Šubićevcu, a trenutačno je kapetan momčadi koja je ovoga proljeća svojevrsni hit u Hrvatski Telekom Prvoj ligi.

''Jako sam sretan zbog ovog trenutka. Dinamo je klub koji je prepoznat po iznimno kvalitetnom radu i razvoju mladih igrača pa vjerujem da će i moja karijera ovdje krenuti u smjeru još većeg napretka. Mislim da je svakom igraču velika želja ići putem kojim su prošli naši brojni reprezentativci. Potpis ugovora s Dinamom sigurno je velika čast i potvrda mog dosadašnjeg rada u Šibeniku koji mi je također pružio temelje za ovakav iskorak. Do kraja sezone ostajem u Šibeniku, borit ću se u svakoj utakmici kako bih pomogao svom klubu da ostvari što bolji rezultat. Znam da su veliki trag u Dinamu ostavili brojni igrači iz grada Šibenika, nadam se da ću i ja nastaviti njihovim stopama'', rekao je mladi igrač po potpisu ugovora, prenosi Index.

Dnevnik.ba