StoryEditor

Dinamo i njegov kapetan dobili ponudu koja se ne odbija

Piše D  /  14.01.2019., 08:01h

Talijanski mediji bliski momčadi Lazija raspisali su se o novom pojačanju momčadi s Olimpica. Već se nekoliko dana nagađa o potencijalnim imenima koje bi ‘nebeskoplavi‘ trebali angažirati u zimskom prijelaznom roku, a sada je ‘isplivalo‘ jedno poznato ime, prenosi Tportal.

Naime, čelnike Lazija i trenera Simonea Inzaghija posebno zanima jedno ime iz Hrvatske Telekom Prve lige, a radi se o kapetanu Dinama Arijanu Ademiju (27)! ‘Biancocelesti‘ su oduševljeni njegovim igrama u Dinamovom dresu ove sezone, ali navodno ga prate već neko vrijeme otkako se vratio na terene nakon suspenzije zbog dopinga.

Ademi je Laziju zanimljiv jer nije preskup, talijanski je velikan spreman platiti odštetu koju traži Dinamo, a neslužbeno se radi o cifri između osam i deset milijuna eura. Realno, za takvog je iskusnog i kvalitetnog nogometaša u najboljim igračkim godinama to prava bagatela. Jasno je to svima u klubu, za taj novac ne mogu dobiti boljeg igrača.

Zato su i krenuli u akciju pomalo ‘ispod radara‘ jer za Ademija se najozbiljnije i dalje interesira francuski Lille, a navodno su u konkurenciji bili još neki klubovi iz Francuske i Italije. No, nitko od njih nije ponudio cifru koja bi zadovoljila i Dinamo i Ademija. Sve do sada kad je Lazio krenuo u ‘ofenzivu‘.

Dinamo bi ovim transferom napunio blagajnu, ali bi u isto vrijeme ostao bez kapetana i ponajboljeg igrača ove sezone. Još je i veći problem to što se ozlijedio Ivan Šunjić (22), sjajni defenzivni veznjak koji je i prirodni nasljednik Ademija u momčadi ‘modrih‘. Šunjić ima problema s pubičnom kosti, neugodna je to i ozbiljna ozljeda koja se teško sanira, a oporavak može trajati mjesecima, u nekim slučajevima i puno duže.

Lazio bi pak elegantno i za mali novac riješio problem na toj poziciji. Naime, hrvatski reprezentativac Milan Badelj (29) koji je ovog ljeta iz Fiorentine stigao u Lazio nije zadovoljan svojim statusom i mizernom minutažom te su velike šanse da ode u redove Milana. Lazio je spreman pustiti ga, ali samo ako angažira Ademija jer na poziciji defenzivnog veznog ima dva ‘veterana‘ - Lucas Leiva (33) i Marco Parolo (33) - a blizu je i prodaje srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića-Savića (23) pa bi se u veznome redu ‘nebeskoplavih‘ neočekivano mogla pojaviti ‘rupa‘.

Rimski mediji navode kako su pregovori oko dovođenja Arijana Ademija u Lazio praktički u završnoj fazi, a to znači da će Dinamo pod hitno morati krenuti u kupovinu kako bi ‘pokrio‘ svoje ‘rupe‘ u sredini terena. Teško da će na Maksimiru odbiti ovako sjajnu zaradu, a ne bi bilo pošteno ni prema Ademiju koji bi praktički potpisao ugovor života. Osim ako sam igrač ne odluči drugačije...

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:21