StoryEditor

Dinamo doveo talentiranog klinca: Modrić mi je nadahnuće

Piše D  /  10.01.2019., 11:01h

Za mladog Josipa Šutala (18) kažu da je jedan od najtalentiranijih klinaca u svojoj generaciji. Jasno je stoga zašto su modri s ovim stoperom nedavno potpisali petogodišnji ugovor, a trener prve momčadi Nenad Bjelica odlučio ga povesti na pripreme uoči drugog dijela sezone. Bjelica je kadar odlučio osvježiti sedmoricom mladih igrača čije vrijeme tek dolazi. - piše Večernji list.

Roditelji su iznimno ponosni

Jedan je od njih i Josip Šutalo. Ako se nastavi tako razvijati, kaže struka, napravit će velike stvari. S nogometom je Šutalo počeo u Metkoviću, a u Dinamo je stigao 2014. Prije dvije godine osvojio je dvostruku krunu s kadetima. S juniorima je također osvojio prestižni Fifin omladinski turnir, Fifa Youth Cup. Josip je standardan član svih omladinskih selekcija, a nedavno je debitirao u reprezentaciji do 19 godina.

– Sretan sam. Drago mi je što je Dinamo ima toliko povjerenja u mene, a ja ću svojim radom i trudom na treninzima i terenu nastojati opravdati njihovo povjerenje. Bio je to lijep osjećaj, saznanje da je Dinamo prepoznao potencijal u meni – počeo je Josip.

Koga je najprije nazvao nakon potpisivanja profesionalnog ugovora?

– Roditelje koji su bili jako oduševljeni i ponosni na mene.

Sve je bliže prvoj momčadi...

– Bila bi mi želja zaigrati za prvu momčad Dinama. Za mene bi to bila velika prilika ostvariti dječački san. Jako sam zadovoljan svojim uspjehom, iako se svakim danom trudim postići što bolje rezultate, da možda i ja jednog dana budem poput Dejana Lovrena ili Luke Modrića.

Koliko je teška prilagodba na seniorsku razinu?

– Zahtjevniji je i ozbiljniji od juniorskog. Traži puno veće napore, ali isto tako pruža zadovoljstvo i mogućnost značajnijeg napretka.

Kako mu je raditi pod Igorom Jovičevićem?

– On je izvrstan trener. Veliko mi je zadovoljstvo što me trenira takav profesionalac i što sam dio njegove momčadi – ističe Šutalo koji će sada imati prilike upoznati metode Nenada Bjelice.

Otatak teksta čitajte u Večernjem listu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 07:30