StoryEditor

Dinamo dobio najtežeg suparnika u drugom pretkolu Lige prvaka

Piše D  /  16.06.2021., 12:06h

Dinamu su još prijetili pobjednik iz okršaja Slovana Bratislave (SVK) i Shamrock Roversa (IRL) te bolji iz dvoboja Flore Tallinn (EST) i Hiberniansa (MLT). Iako Slovan ima najveći koeficijent, u Dinamu bi najsretniji bili da su izbjegli Ciprane.

Omonia, klub iz Nikozije, prošle sezone je u Ligi prvaka izbacila Ararat, Legiju i Crvenu zvezdu, a onda ispala u playoffu od Olympiacosa. U skupini Europa lige osvojila je četiri boda u okršajima s PAOK-om, a izgubila je po dvije utakmice s PSV-om i Granadom.

Prvenstvo je Omonia osvojila u ludoj završnici s bodom više od AEL-a, dva više od Apollona i tri više od Anorthosisa.

Vrijednost momčadi na Transfermarktu je procijenjena na 14 milijuna eura, a najskuplji igrači su veznjaci Ioannis Kousoulos i Marinos Tzionis. U Omoniji igraju i nekadašnji Dinamov bek Jan Lecjaks, koji je u Dinamu bio od 2017. do 2019. godine, te srpski napadač Marko Šćepović. U momčadi ciparskog prvaka je i aktualni slovački reprezentativac Michal Duriš, ofenzivac koji je na Euru prije nekoliko dana nastupio u pobjedi protiv Poljske.

Prva utakmica drugog pretkola, kojoj će domaćin biti Dinamo ako prođe Islanđane, igrat će se 20. ili 21. srpnja. Uzvrat je tjedan dana kasnije na Cipru.

Podsjetimo, Dinamo će biti nositelj u svim pretkolima Lige prvaka u kojima bude nastupio i ima veliku šansu izboriti grupnu fazu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:50