StoryEditor
tužno

DIJASPORA JE OTIŠLA Rujan i puste ulice Cazina

Piše Desk  /  10.09.2021., 22:29h
Posljednjih mjeseci, posebno druga polovica lipnja, te srpnja i kolovoza bili su posebno ispunjeni događajima i ljudima u Cazinu.

Ljetne odmore ove godine je veliki broj naših ljudi koji rade i žive vani odlučio provesti kući, u svome Cazinu i sa svojima najbližima, susjedima i prijateljima, piše Cazin.net.

Na to je utjecala i pandemija koronavirusa koja im je prošle godine velikim dijelom onemogućila da budu u ljetnim mjesecima uz svoje najbliže i na svojim rodnim grudama. 

Zato su ove godine ulice, ugostiteljski objekti, tržni centri… bili prepuni. Podiglo je to značajnim dijelom gospodarstvo i ukupno stanje u našem kraju. 

Nažalost, i ove godine su ih dočekali isti problemi- velike gužve, dugi redovi i čekanje po vrelim danima u kolovozu za testiranja, te posebno čekanja da se zamijene dokumenti ili uzmu novi u objektima CIPS-a. Žalosno je bilo gledati te gužve i kolone, pogotovo u vremenu digitalnih mogućnosti da se s ljudima ovako neorganizirano i neodgovorno postupa.

Bilo je pokušaja i zahtjeva politike da se to stanje popravi i mijenja, posebno je tu aktivan bio Nezavisni blok, stranka čiji je lider Senad Šepić, ali oni koji imaju vlast i čije su to nadležnosti su nažalost kasno i ne u punom obimu djelovali, što je najviše koštalo veliki broj naših građana koji su morali čekati u dugim redovima kako bi završili i preuzeli svoja dokumenta. 

A onda, kraj kolovoza i početak rujna, kad nam taj naš narod, u velikim kolonama odlazi trbuhom za kruhom u zemlje Zapadne Europe i dalje počinju tužne slike i scene- pustih gradova, ulica, restorana, ugostiteljskih objekata… 

To je slika našeg današnjeg stanja i ono što dodatno brine je da se ne vidi izlaz iz ovoga. 

S ovakvim vlastima, od najnižeg do najvišeg nivoa, teško možemo očekivati da se ovo stanje ublaži i zaustavi negativan trend odlaska našeg naroda vani. A izbori su iduće godine i prilika je ponovo birati. Valjda ovaj put naprave promjene i izaberu bolje i odgovornije ljude koji će znati očuvati njihov interes i pokrenuti ih naprijed u razvoj države u kojoj će naši mladi željeti ostati i živjeti. 

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 23:39