StoryEditor

Dignuta optužnica protiv patologa: Tvrdi se da je lažirao nalaz Davida Dragičevića

Piše D  /  28.09.2018., 10:09h

MUP Republike Srpske podigao je kaznenu prijavu protiv patologa kojeg optužuju da je lažirao toksikološki nalaz Davida Dragičevića, mladića koji je umro u još nerazjašnjenim okolnostima, prenosi Večernji.hr.

Patolog Željko Karan tereti se da je nalaz napravio na aparatu bez certifikata i koji ne može otkriti toksine u krvi. Prema tom nalazu utvrđeno je kako je David konzumirao LSD, marihuanu i alkohol, no kasniji toksikološki nalazi odbacili su te laži, javlja RTV BN.

Davida Dragičevića su 24. ožujka ove godine pronašli mrtvog na ušću rječice Crkvine u Vrbas u Banja Luci. Njegov otac nije vjerovao u službenu verziju prema kojoj se utopio već je tvrdio da je ubijen zbog čega i prosvjeduje u Banja Luci. 

Prosvjedi su urodili plodom te je nedavno uhićen 36-godišnji Alen Kukić koji je osumnjičen da je manipulirao snimkama videonadzora u Ulici Velibora Janjetovića Janje zbog čega mu je određen jednomjesečni pritvor.

Početkom rujna podignuta je i optužnica protiv dvojice policajaca zbog propusta u istrazi. Oni su navodno uklonili donje rublje žrtve što je potencijalno bio jedan od ključnih dokaza.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 05:30