StoryEditor

DHK HB pozvalo sve razine vlasti da ih uvrste u svoje proračune

Piše D  /  12.05.2020., 12:05h

"Obavještavamo članove DHK HB i poklonike književne riječi da smo već dva mjeseca obustavili redovite aktivnosti Društva i prešli na ‘tihi rad‘. Slijedili smo aktualne društvene potrebe u vezi s epidemijom te nismo mogli održavati najavljene programe planirane Hodogramom za 20. godinu, pa tako nije održano nekoliko Književnih srijeda u ožujku, travnju, ali i svibnju, Živa riječ i književni opus u sklopu Mostarskog sajma, a vrlo vjerojatno ćemo morati odgoditi i Izbornu skupštinu koja je planirana za 6. lipnja, kao i sudjelovanje na Vidoškoj pjesničkoj noći koja se održava početkom lipnja", priopćili su iz Društva hrvatskih književnika HB.

Naglašavaju da su odgođeni i Šimićevi susreti, koji su se trebali održati od 20. do 24. travnja, a u sklopu njih i dodjela Godišnje nagrade DHK HB " Antun Branko Šimić", te se nadaju kako će se to dogoditi u povoljnijem vremenu na jesen, kad Organizacijski odbor tih susreta ocijeni da se program može održati.

Dodaju također, kako nisu u potpunosti zaustavili svoj rad unatoč vrlo nepovoljnim okolnostima za sve aspekte djelovanja kao i to da su od početka ove godine uspjeli samostalno i u suradnji objaviti deset naslova. Objavljivanje dvobroja 101./102. Osvita je, kako kažu, u pripremi i njegovo tiskanje očekuju čim tiskara počne s normalnim radom.

"Ipak, već se osjećaju ozbiljne posljedice općih zbivanja u financijskom pogledu, te sumorna perspektiva za daljnji rad. Vidimo da će se sredstva za našu djelatnost, koja su i ranije bila nedovoljna, još više smanjivati te nas očekuje teško vrijeme i borba za goli opstanak", ističu iz navedenog Društva.

Ovom prilikom apeliraju na sve svoje članove koji nisu izmirili članarinu za tekuću godinu da to urade što prije, da svojim dodatnim angažmanom i utjecajem pomognu u prikupljanju sredstava za funkcioniranje Društva, kao i da sudjeluju u programima kako rad Društva ne bi prestao.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:34