Article_Top_970x250

DF ustvrdio da Hrvati nisu najstariji konstitutivni narod u BiH

o jučerašnjim izjavama hrvatske predsjedncie

DF ustvrdio da Hrvati nisu najstariji konstitutivni narod u BiH

ožu 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Demokratska fronta oglasila se na svojoj Facebook stranici u vezi s izjavom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da Hrvati u BiH nisu pridošlice već njen najstariji konstitutivni narod.

Kitarović je jučer prilikom Dana otvorenih vrata za Hrvate iz BiH istaknula da je hrvatski narod u BiH prisutan dulje od tisuću godina.

"Još koliko jučer, hrvatska predsjednica, po profesiji političarka pa i šefica jedne suverene države, sugerisala je gospodinu Daliću, po zanimanju treneru hrvatske nogometne reprezentacije, da je 'u susretu s Azerbejdžanom trebalo igrati ofenzivnije'. Koliko god to bilo nespojivo s njenim poslom i kompetencijama, moglo je izgledati barem nekome, čak i simpatično. Ovo danas što je već spomenuta predsjednica izjavila - da su Hrvati u BiH najstariji konstitutivni narod u toj istoj, našoj, pa i hrvatskog naroda, Bosni i Hercegovini - em je netačno, em nedobronamjerno, em izazivački i predstavlja još jedan udarac 'ispod pojasa' susjedu za koga, ista ona, uporno tvrdi da mu je (Bosni i Hercegovini) najbolji prijatelj! A da je u pitanju kontinuirana politika na 'razvaljivanju' jedinstvene države, potvrđuju i riječi njenih brojnih političkih 'trbuhozboraca', poput Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba", naveli su u Demokratskoj fronti.

Kitarović je jučer podsjetila i na pravo Hrvata da sami biraju svoje političke predstavnike, koji će ih legitimno predstavljati i zastupati na svim razinama vlasti.

Dnevnik.ba