StoryEditor
"Uputili smo prigovor"

DF traži novac od zastupnika koji su napustili stranku, Velić kaže da nije jedina: 12 nas je u istoj situaciji, ovo je klasična ucjena

Piše desk  /  08.10.2022., 15:47h

Uputili smo žalbu i prigovor i sud je prihvatio naš prigovor 12.9. i tada je doneseno rješenje o obustavi izvršenja ovog postupka, kazala je Velić za Avaz.

Zastupnica u Skupštini Bosansko-podrinjske županije Edita Velić se našla u problemu kada je Demokratska fronta od nje potraživala 69.333 KM na osnovu Ugovora o uređivanju materijalnih odnosa DF-a i kandidata DF-a za sve razine vlasti kojeg je ovjerio notar. Razlog tome je što je ova zastupnica prešla u Narod i Pravdu, ali navodi da je došlo do obustave izvršenja ove odluke.

- Jučer sam to pojasnila kolegama iz drugog medija, ali su prenijeli nepotpunu informaciju. To što je došlo je rješenje iz 29. 6. i ono je došlo na izvršenje. Uputili smo žalbu, prigovor i sud je prihvatio naš prigovor 12.9. i tada je doneseno rješenje o obustavi izvršenja ovog postupka - kazala je Velić za Avaz.

Kako navodi, ona je pokrenula tužbu za poništenje tog ugovora i u tijeku je taj postupak na Općinskom sudu u Sarajevu.

- Što se tiče ovog slučaja, to je obustavljeno na sudu u Goraždu. Pozadina svega ovoga je, čini mi se, u nekoj vrsti prepadanja nekih zastupnika koji bi bili presudni u Županiji Sarajevu, možda čak i u Goraždu ili Federaciji BiH. Ne znam jesu li potpisivani notarski ugovori i prije ovih izbora, ali mislim da je pozadina to strašenje - dodala je Velić za Avaz.

Pojašnjava da ona nije sama u tome, nego da je u istoj situaciji čak 12 zastupnika s različitih razina vlasti, od Senada Hasanovića, Seada Milavice do brojnih drugih.

Edita Velić tvrdi da će kada se sve ovo završi podnijeti tužbu za ucjene.

- Ovo nije ništa drugo nego klasična ucjena, ali prvo da poništimo ove ugovore - zaključila je Velić za Avaz.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:09