StoryEditor

DF predao kandidaturu Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda

Piše D  /  24.05.2018., 03:05h

U prostorijama Centrale Demokratske fronte danas je održana konferencija za medije na temu izmjena Zakona o stečajnom postupku FBiH koje su usvojene u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, prenosi N1.

Na ovaj način, nakon trogodišnjeg rada Kluba zastupnika DF-a u ZD Parlamenta FBiH, te presude Ustavnog suda FBiH po apelaciji potpredsjednika FBiH, Milana Dunovića, a koju je stručno formulirao Zlatan Begić, profesor ustavnog prava, riješen je dugogodišnji problem obespravljenih radnika. Suština je da će sada radnici imati zakonski osnov za naplatu svih svojih neizmirenih plata, a ne samo osam minimalnih kako je bilo predviđeno prethodnim neustavnim zakonskim rješenjima.

Na konferenciji su govorili potpredsjednik FBiH i Milan Dunović, šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u ZD Parlmenta FBiH, Dženan Đonlagić i glavni tajnik Demokratske fronte, Zlatko Miletić.

Također je napomenuto da je Demokratska fronta danas predala potpise podrške i obrasce za kandidature na svim novima vlasti, uključujući i kandidaturu Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

Najavljeno da će Predsjedništvo DF-a na današnjoj sjednici razmatrati prijedlog Koalicije Demokratske fronte i Građanskog saveza u vezi zajedničkog nastupa na predstojećim izborima.

Novinari su informirani i da bi uskoro moglo uslijediti potpisivanje Sporazuma o zajedničkom nastupu Proeuropskog bloka na predstojećim izborima u entitetu Republika Srpska, te da je Glavni odbor DF-a prihvatio Sporazum o zajedničkom nastupu sa Socijaldemokratskom partijom još 7. travnja, te i ovim putem još jedanput pozivamo SDP da pristupimo realizaciji potpisivanja spomenutog Sporazuma, priopćeno je iz DF-a.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:59