StoryEditor

DF pozdravio odluku Predsjedništva BiH da u NATO pošalje Program reformi

Piše D  /  19.11.2019., 05:11h

Demokratska fronta pozdravlja odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o formiranju Vijeća ministara, čime je deblokiran proces formiranja vlasti i odluku da se u sjedište NATO- a u Bruxellesu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedatelja i ministara Vijeća ministara BiH.

Demokratska fronta želi zahvaliti svim probosanskim snagama na podršci koja je u pogledu poštivanja odluka i zakona institucija Bosne i Hercegovine pružena članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

DF također ovim putem poziva bosanskohercegovačku javnost da oprosti članicama tzv. Bh bloka zbog ambivalentnog držanja po navedenim pitanjima, imajući u vidu da su otuđena rukovodstva Naše stranke i SDP-a, proces formiranja vlasti pretpostavljale nastavku NATO puta BiH.

DF izražava nadanje da će članice tzv. Bh bloka u budućnosti stajati na strani države Bosne i Hercegovine, jer u borbi za interese države Bosne i Hercegovine ne smije biti kalkulacija, priopćeno je iz DF-a.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:07