StoryEditor
"glas po glas"

DF-ovac "objasnio" zašto se ne žele pridružiti "osmorki": Njima je jedinici cilj da SDA ne bude na vlasti, nećemo u takvu koaliciju. Nas zanima ideološka koalicija

Piše desk  /  07.11.2022., 13:05h

Zuhriću smeta što su se te stranke ujedinile protiv SDA, koja također ima crnolistaše, kao i druge nacionalne stranke, ali u kontekstu SDA to njemu i stranci ne smeta.

Osam stranaka okupljenih oko Trojke prije nekoliko dana potpisale su sporazum o formiranju parlamentarnih većina na svim razinama u Bosni i Hercegovini. I Demokratska fronta je pozvana, ali hoće li se pridružiti formiranju vlasti za O kanal i Oslobođenje otkrio je Albin Zuhrić.

Zuhriću smeta što su se te stranke ujedinile protiv SDA, koja također ima crnolistaše, kao i druge nacionalne stranke koje problematizira, ali u kontekstu SDA to njemu i stranci ne smeta.

- Mi se tom pozivu nismo odazvali iz vrlo jednostavnog razloga. Radi se o nekoj osmorki, koja bi onda u FBiH trebala biti devetorka ili desetorka, pa na državnoj razini 11 ili 12 stranaka, koje ideološki ništa zajednički nemaju. Vrlo malo su i u prošlosti surađivale. To je nakupljanje neke koalicije glas po glas samo kako bi se došlo do vlasti. Taj program je napravljen samo da se ne koalira s SDA. Mi ne idemo u koaliciju s SDA, ali nećemo ići ni u koalicije kojima je jedini cilj da SDA ne bude u vlasti. Nas zanima možemo li napraviti ideološku koaliciju koja ima neki program, viziju kuda zemlja treba ići, a ne da nam je otvoreno da možemo koalirati i s SNSD-om, SDS-om i HDZ-om i s nekim ljudima koji su na crnim listama, ali samo ne možemo sa SDA. To je nama budalast program i zato se nismo odazvali, poručio je Zuhrić.

https://youtu.be/KLtX-3RlPJM

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:16