Article_Top_970x250

DF otkrio svoje motive: U koaliciji smo s SDA jer je bošnjačkoj politici prihvatljiva građanska BiH

Poruka bh. bloku

DF otkrio svoje motive: U koaliciji smo s SDA jer je bošnjačkoj politici prihvatljiva građanska BiH

tra 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Demokratska fronta Željka Komšića definitivno je raskinula "dobre odnose" s SDP-om i Našom strankom pri tom (nehotično?) otkrivši zašto su pristali biti dio bošnjačkog političkog bloka s SDA.

Kažu, naime, kako je "dijelu bošnjačke politike vizija građanske Bosne i Hercegovine prihvatljiva".

"DF suvereno donosi svoje odluke. Ne trčimo po mišljenje u tornjeve, niti patimo od one vrste kompleksa po kojoj je zalaganje za građansku Bosnu i Hercegovinu bošnjačka politička platforma samo zato što je dijelu bošnjačke politike vizija građanske Bosne i Hercegovine prihvatljiva", stoji u priopćenju.

Zanimjivo je, dodaje se,  jedinstvo stavova koje iskazuju SDP, NS, HDZ i SBB prema Demokratskoj fronti, odnosno vidna istovjetnost njihovih stavova, kao da se radi o novoformiranom (bošnjačkom, op.a.) političkom bloku.

"Ne postoji skoro apsolutno nikakva razlika u načinu denunciranja DF-a kao građanske političke opcije. HDZ i SBB, SDP i Naša stranka sinhronizirano ponavljaju isprazne fraze i floskule, u namjeri da DF-u odrede politički identitet. Porazno je da su čak i stranke koje se nazivaju građanskim strankama u potpunosti preuzele matricu nacionalističkih medijskih i političkih huškača. Ipak nas u DF-u raduje da smo se našli na njihovoj meti, jer je to još jedan dokaz ispravnosti DF-ove politike. Neka drugovi iz SDP-a i Naše stranke i dalje nastave da se služe istom retorikom kao HDZ i SBB, i neka ne strahuju od toga da će DF izgubiti glasove", navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba