StoryEditor
reakcija

DF osudio Schmidtovo nametanje, novu vlast nazvali "okupatorskom"

Piše fena  /  27.04.2023., 19:36h

Demokratska fronta u potpunosti odbacuje i najoštrije osuđuje novo nametanje izmjena Ustava Federacije BiH od strane posljednjeg visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta - priopćeno je iz te stranke.

Tvrde kako je potpuno jasno da se radi o brutalnom napadu na ustavni poredak od strane stranca u našoj državi na poziciji visokog predstavnika, "a s ciljem nametanja izbornih pravila u interesu HDZ-a BiH, te s ciljem formiranja vlasti okupacijskog karaktera koju bi pored HDZ-a činile stranke okupljene oko Čovića, u prvom redu SDP, NiP i NS".

-Demokratska fronta smatra da svako onaj tko prihvati formirati vlast po ovim nametnutim, antiustavnim i nedemokratskim pravilima vrši direktan 'zločin' protiv države i građana. Prihvatiti obnašanje vlasti na okupacijskoj osnovi, protivno je volji građana, a u interesu stranog faktora i političkih centara iz susjedstva - stav je DF-a.

To znači, kako navode iz te stranke, ništa drugo do povijesno poniženje građana, u prvom redu građana Bošnjaka, ali i svih onih građana nebošnjačke nacionalnosti Hrvata, Srba i Ostalih, te građana kao takvih, koji se ne uklapaju u betonirani etnički koncept.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 21:30