StoryEditor
đonlagić u rezimeu

DF neće pregovarati: "Palmer i Eichhorst podmazuju želje Dragana Čovića, legitimno predstavljanje ne postoji"

Piše desk  /  10.02.2022., 07:27h
Kaže da je potpuna neistina da bez izmjena Izbornog zakona nema uvjeta za održavanje izbora jer BiH ima važeći Izborni zakon.

U sinoćnjem Rezimeu FTV-a gostovao je Dženan Đonglagić, bliski Komšićev suradnik u DF-u i zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH.

O Izbornom zakonu kazao je sljedeće: "Ta priča otpočetka je postavljena naopako i ide pogrešnim putem. Zapravo još je i podgrijana sudjelovanjem Palmera i Eichhorst koji su zapravo također nasjeli na tu vrstu tračnice i podmazuju želje Dragana Čovića. Da bi BiH ispunila sve presude Europskog suda u Strasbourgu, a ima međunarodnu obavezu da to uradi, treba se promijeniti Ustav BiH, a ne Izborni zakon. Izborni zakon treba doći poslije. Legitimno predstavljanje ne postoji kao koncept."

Kaže da do rješenja "možemo doći samo ako želimo provesti sve presude Europskog suda za ljudska prava."

"Besmisleno je sudjelovati za stolom i pregovarati. DF lobira za građansko uređenje BiH. S kim da sudjelujemo u pregovorima? Ne možete sjediti za stolom i razgovarati o izmjenama Izbornog zakona da bi udovoljili željama Dragana Čovića dok vam Milorad Dodik razvaljuje državu. Red prioriteta je pomiješan. Nama je prioritet zaustaviti antiustavno djelovanje NSRS-a."

Kaže da je potpuna neistina da bez izmjena Izbornog zakona nema uvjeta za održavanje izbora jer BiH ima važeći Izborni zakon.

"Izbori se mogu i moraju održati, tu nema nikakve dileme."

"DF neće sudjelovati u razgovorima. To nisu nikakvi pregovori", zaključio je Đonlagić.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:25