Article_Top_970x250

Devetogodišnjeg dječaka iz Neuma roditelji izbacili iz stana: Spava u starom autu ispred zgrade

užas

Devetogodišnjeg dječaka iz Neuma roditelji izbacili iz stana: Spava u starom autu ispred zgrade

stu 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Nitko ništa, država ne reagira, grad ne reagira i naravno - kada kažeš nekome o tome svi su žalosni. Svi to znaju, policija je poduzimala nešto, ali propalo je, stoji u potresnoj poruci

Facebook grupa "Probudi se Neume" objavila je potresno pismo koje je stiglo na njihovu adresu. Naime, prema pismu jednog građanina, njegov devetogodišnji susjed spava u starom autu ispred zgrade, budući da su ga roditelji izbacili iz stana. Institucije ne reagiraju, piše portal Hercegovina.info.

Potresno pismo prenosimo u cijelosti, bez korekcija

"Ustao sam se rano, izlazim iz stana dogovorio se s prijateljem da idem na kavu, u starom autu (koje je parkirano ispred stana) vidim malog susjeda kako spava. Zamislim se, sto da sam ja u takvoj situaciji kao on. Ima 9 godina jako mlado zar ne da na ulici spava, roditelji mu ne daju u kuću. Stvarno žalosno. Da vas podsjetim nije prvi put da se dešava bilo je tu i socijalno i policija svašta nešta ali ništa ne oduzimaju se djeca. Nitko nista, država ne reagira, grad ne reagira i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni svi to znaju, policija je poduzimala nešto ali propalo je naravno. Otac koji svoje dijete veže lancom, udara šakama modrica svukuda, majka to sve gleda i ne reagira bezbroj puta nose drva na vrhu zgrade dao im je pletene vreće i dok on doma lezi dangubi naravno njih trojica moraju nositi to. Maltretiranje zar ne. Kad bih vam počeo pričati trebalo bi mi dva dana da vam ispričam cijelu priču. Kažu mali lopov, vaki je naki je ali kad taj isti klinac sto ga neki zovu svakakvim imenima sjedne s tobom pricati kako živi stvarno neugodno. Vjerujte mi da se naježiš. I tako pitam ja njega što ne ide doma što spava tu u starom autu kada mu je doma bolje on meni odgovara pognutom glavom mama i tata su me izbacili ne idem vec dva dana u školu torba mi je doma. Nisam jeo nista od jučer. Sa suzom u oku otišao sam doma i dao mu sendvič da pojede uveo ga u stan da se ugrije ljudi nije ovo samo priča nego govorim istinu zato molim ajmo se dignuti i pokazati svima da to ne dopustamo idemo mi nešto poduzeti kad nitko nece...", stoji u potresnoj poruci.

Dnevnik.ba