StoryEditor

Devet dana drame: Oteo Moniku (12) na putu do škole pa je krio po grobljima

Piše D  /  30.12.2019., 07:12h

Nakon što je u popodnevnim satima Monika pronađena u grobnici u selu Svrljiški Miljkovac, Ninoslav Jovanović se uputio u bijeg. Kako navode srpski mediji, pobjegao je s nožem u ruci, a neke informacije tvrde kako prijeti da će se ubiti. 

Naime, Novosti navode kako je Pasjača pod opsadom policije koja očekuje da će ubrzo uhvatiti Jovanovića.  Policija ga je locirala nakon što je uključio mobilni telefon, koji je proteklih dana bio isključen. Kada je shvatio da su ih pronašli, Moniku je pustio i pobjegao, prenosi Večernji.

U potrazi za već osuđivanim pedofilom i silovateljem te nesretnom djevojčicom sudjelovalo je preko 600 policajaca, a tragali su i lovci, psi tragači i brojni dragovoljci. 

Srpski mediji navode kako je djevojčica u dobrom zdravstvenom stanju, a trenutno se nalazi u Kliničkom centru u Nišu.  Nakon ginekološkog pregleda, neslužbeno je potvrđeno kako Jovanović nije seksualno zlostavljao Moniku.

Djevojčica nema vidljivih potvrda koje ukazuju da je bila žrtva silovanja ili seksualnog zlostavljanja. Monika nakon pronalaska neprestano plače, a nakon razgovora s psihologom će biti detaljnijih saznanja, prenosi Alo.rs.

Oteta je još 20. prosinca ujutro na putu do škole u naselju Brzi Brod. Tek nakon gotovo tri dana policija je uspjela povezati s Jovanovićem. Automobil koji je ukraden njegovoj sestri pronađen je tada na groblju u selu Malča, odakle je Jovanović rodom.

Policija je u vozilu pronašla njegove otiske prstiju, kao i kosu djevojčice. Nedaleko je pronađen i Monikin ruksak.  Pokrenuta je opsežna potraga u koju su bile uključene stotine policajaca, ali i građana, a na kraju i vojna policija.

Otmičar je danima mijenjao lokacije skrivajući se po selima, zapuštenim kućama i grobljima, javljaju srpski mediji.  Velika akcija potrage na kraju je urodila plodom, devetog dana potrage djevojčica je pronađena živa i svjesna u napuštenoj vikendici u selu Pasjača, ali Jovanović je prije toga pobjegao pa je policija nastavila akciju.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 03:53