StoryEditor
ekološka akcija

Devedeset ronilaca čistilo plažu i korito Mostarskog jezera, sudjelovao i Kordić

Piše FENA  /  10.09.2022., 14:25h

Tradicionalna međunarodna ekološka akcija čišćenja plaže i korita Mostarskog jezera pod nazivom "Jezero 2022" održana je u subotu u organizaciji Ronilačkog kluba Mostar.

Devedest ronilaca iz 20 klubova, 20 gradova i četiri države sudjelovalo je u tradicionalnoj međunarodnoj ekološkoj akciji čišćenja plaže i korita Mostarskog jezera.

- Akcija je uspjela. Trenutno se na Mostarskom jezeru nalazi devedesetak ronilaca  iz dvadeset gradova. Neke kolege nisu uspjele doći zbog drugih aktivnosti. Ono što nas veseli je da imamo 20 ronilačkih klubova iz četiri države iz okruženja - kazao je voditelj Organizacijskog odbora ekološke akcije Branislav Stojkić.

Stojkić  je zahvalio Gradu Mostaru i svim sponzorima na velikoj podršci, ne samo ekološkoj akciji, nego i na podizanju svijesti kako bi se očuvalo bogatstvo rijeke Neretve.

Dio ekipe je bio i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, inače član Ronilačkog kluba Mostar koji je kao ronilac sudjelovao u akciji.

Kordić je naglasio kako ova eko akcija ima veliku dimenziju.

- Zahvaljujem Ronilačkom klubu Mostar jer je organizirao ovu eko akciju. Imali smo niz akcija tijekom godinu i pol moga mandata, a ova akcija ima jednu veću dimenziju  kojom će devedeset ronilaca čistit ovaj dio Mostarskog jezero -  kazao je Kordić.

- Ja osobno kao član Ronilačkog kluba Mostar jedva sam dočekao priliku da budem dio ove priče. Grad Mostar će i dalje podržavati ovu akciju koja se održava treću godinu zaredom – naglasio je Kordić

Dnevnik.ba

09. lipanj 2024 12:46