StoryEditor

Detalji tragedije: Taksist Škodom naletio na Peugeot i odbacio ga do stradale pješakinje...

Piše D  /  07.07.2019., 11:07h

- Iz stana sam izašao možda desetak minuta nakon što se dogodio sudar. Ljudi na cesti koji su stigli prije mene pričali su kako je taksist dolazio s donjeg dijela Dubrovačke, iz smjera Plokita, te da je, skrećući u Vukovarsku ulicu, udario automobil koji je, navodno, stizao iz smjera Gripa, odnosno iz Vukovarske.

Ne zna se je li prošao kroz crveno. Sudar je bio toliko silan da je taxi odbacio vozilo koje je udario na pločnik na kojem je stajala mlada djevojka - govori čitatelj Slobodne Dalmacije.

- Ovo raskrižje je koma, stalno se ovdje nesreće događaju samo što dosad nije bilo smrtno stradalih. Čini mi se kako taksisti, inače, voze neprimjerenom brzinom i da su često sudionici u prometnim nesrećama. Njima je nametnut tempo posla kojeg moraju ispoštivati, pa su ovakve stvari vjerojatno posljedica i umora - kaže stanovnik Dubrovačke ulice.

Kako piše Slobodna Dalmacija, u prometnoj nesreći sudjelovalo je pet osobnih automobila od kojih su se dva kretala dok su ostali bili u mjestu.

Iz pravca sjevera prema tunelu u Dubrovačkoj ulici išao je vozač taksi vozila Škoda koji je naletio na osobni automobil Peugeot koji se kretao od smjera Gripa prema istoku. Škoda udara Peugeota u bočnu lijevu stranu i odbacuje ga na pločnik na istočnoj strani raskrižja gdje nalijeće na dvije ženske osobe pješakinje. Od siline udara jedna od njih je odbačena na udaljenost od 30 metara do autobusnog stajališta.

Nesretna pješakinja je prilikom toga prvo udarila o parkirani automobil na kojem ostaju tragovi krvi te nakon toga pada na tlo. Od stravičnih ozljeda 20-godišnjakinja je preminula. Peugeot nakon pješakinje udara i u jedan parkirani automobil kojeg je odbacio u stablo.

Za to vrijeme Škoda od udara biva odbačena prema jugu gdje nalijeće na osobni automobil Caddy koji je bio zaustavljen na semaforu. Od vozača nitko nije zadobio ozljede koje su zahtijevale liječničku pomoć, a druga pješakinja koja je udarena na pločniku je prevezena u KBC Split s teškim ozljedama.

Vozač Peugeota je samim čudom izbjegao ozbiljne ozlijede, a možda i smrt jer je dobio direktni udar u svoju stranu automobila. Izbjegavanju ozljeda je utjecao i zračni jastuk koji mu se aktivirao. Prema prvim podacima, mogućnost je da su i vozač Škode i Peugeota vozili preko dozvoljene brzine od 50 kilometara na sat. Navodno je jedno od vozila prošlo kroz crveno svjetlo.

To će se sa sigurnošću znati tek nakon obrade svih podataka koji uključuju vrijeme sudara koje će se usporediti s vremenom uključivanja svjetala na semaforima na tom raskrižju. Očevidom je rukovodio Damir Mišić, zamjenik Općinske državne odvjetnice u Splitu, uz Stanka Smodlaku, stalnog sudskog vještaka za strojeve, cestovni promet i motorna vozila tee policijske službenike Postaje prometne policije Split.

Dnevnik.ba

 
18. travanj 2024 03:42