StoryEditor

Detalji tragedije: Poginuli mladići bili su maturanti, vraćali su se iz trgovine

Piše D  /  07.04.2021., 05:04h

Na mjestu prometne nesreće obavljen je očevid, kojim je utvrđeno da je osobno vozilo marke Volkswagen i riječkih registracijskih oznaka po izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja, uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, prešlo na suprotnu stranu kolnika, izletjelo izvan ruba kolnika i sletjelo u provaliju dubine između 60 i 70 metara, objavljeno je.

U navedenom vozilu nalazila su se spomenuta dvojica mladića, koji su smrtno stradali na mjestu prometne nesreće, i djevojka koja je radi pružanja liječničke pomoći prevezena u KBC Rijeka, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Kako piše Jutarnji, poginuli su maturanti iz Kastva i s Kantride. Njihova vršnjakinja zadobila je teške ozlijede, ali nije u životnoj opasnosti. Mladići i djevojka su se navodno družili tijekom uskrsnih praznika s prijateljima u obiteljskoj kući djeda jednog njihovog vršnjaka u Staroj Baški te su u jednom trenutku otišli nešto kupiti u trgovinu, a nesreća se dogodila pri povratku u naselje.

Riječ je o prilično teškoj dionici koja je, uz to, slabo osvijetljena. Uslijed udarca i brzine, automobil se odbio te je sletio u provaliju, zaustavivši se, nakon višestrukih prevrtanja, na stijenama, nekih 70-80 metara od ceste. Svi su tijekom prevrtanja ispali iz vozila, a djevojka je ostala pri svijesti te je zvala hitnu pomoć.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 21:28