Article_Top_970x250

Detalji stravičnog pokolja u Njemačkoj: Ubojica je bio ekstremni Nijemac, otkriveni i dijelovi iz pisma

11 osoba ubijeno

Detalji stravičnog pokolja u Njemačkoj: Ubojica je bio ekstremni Nijemac, otkriveni i dijelovi iz pisma

velj 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: REUTERS

Još jedno tijelo pronađeno je u kući napadača u Hanauu, gradu istočno od Frankfurta gdje su se odvijale pucnjave

Napadač osumnjičen za ubojstvo devet osoba u zapadnom njemačkom gradu Hanauu pronađen je mrtav u svom domu, objavila je policija u četvrtak.

Još jedno tijelo pronađeno je u kući napadača u Hanauu, gradu istočno od Frankfurta gdje su se odvijale pucnjave.

"Nema naznaka da su umiješani i drugi osumnjičeni", objavila je policija na Twitteru. Bild piše kako je ubojica Nijemac Tobias R. koji je ostavio oproštajno pismu u kojem jasno izražava svoje ekstremno desničarske poglede na svijet, a osim pisma ostavio je i video u kojem priznaje što je učinio.

U pismu je napisao da će ubiti pripadnike određenih skupina. Osim toga, u automobilu su mu pronađeni časopisi o pištoljima i streljivo, a imao je dozvolu za nošenje oružja za lov.

U dva oružana napada na nargila barove u zapadnonjemačkom gradu Hanauu u srijedu navečer ubijeno je ukupno devet osoba, objavili su policija i mediji. Klijenti tih barova bili su uglavnom Kurdi te su oni žrtve.

Po pisanju Bilda, napadači su prvo ispred nargila bara "Midnight" ubili troje i ranili jednu osobu. Potom su se odvezi u četvrt Kesselstadt, ondje upali u drugi bar istog tipa "Arena" i ubili još petero te ranili četvero ljudi.

Na mjestima napada sve je puno policije i vozila hitne pomoći. Grad nadlijeću policijski helikopteri. Hanau je grad s 98 tisuća stanovnika, 25 kilometara istočno od Frankfurta, prenosi Hina.

Dnevnik.ba