StoryEditor
sretan kraj

Detalji potrage za nevesinjskim policajcem: Pronašli ga lovci, u bolnici ga čuva MUP RS

Piše desk  /  30.05.2022., 13:54h

Nestali policajac iz Nevesinja Miloš Grahovac pronađen je sinoć živ nakon četiri dana potrage. Detalje pretrage i trenutnog stanja pronađenog policajca podijelio je danas Mladen Zubac iz Službe načelnika općine Nevesinje za poslove civilne zaštite.

Ekipa N1 boravila je u Nevesinju te posjetila bolnicu gdje je zabilježila prisustvo MUP-a RS.

Grahovac je, podsjetimo, nestao 25. svibnja poslijepodne, a njegov automobil pronađen je nedaleko od puta Nevesinje – Trebinje u mjestu Bežđeđe.

“Potraga je trajala od srijede uvečer, od 20 sati, kada je stigla dojava od policije, a policajac je pronađen jučer blizu 22 sata. Dakle potraga je trajala ukupno četiri dana i nekoliko sati”, započinje obraćanje Grahovac.

U početku je potraga bila koncentrirana na područje od dva kilometra od pronađenog auta.

“Svaka potraga je misterija. Ono što možete uraditi je organizirati se što brže i napraviti inicijalni pretres terena na kojem pretpostavljate da se nalazi izgubljeno lice. Ukoliko to ne da rezultate, prelazite na širu i temeljitiju pretragu, a mi smo to u konačnici i morali raditi. Prostor na kojem smo mislili da bi se mogao nalaziti je doslovno preoran. Barem tri puta smo ga temeljno prešli, a u zadnjem navratu smo pristupili i u tzv. temeljnu pretragu, gdje smo zavirili i ispod svakog lista”, prisjeća se Grahovac.

Za Grahovcem se tragalo i u jamama, pećinama…

Nakon što ovaj ciklus nije dao rezultate, služba se morala reorganizirati.

Tražili su u pećinama, jamama, padinama, pribojavajući se i najgoreg ishoda.

“Na kraju su ga našli lovci koji su jučer bili u potrazi. Bio je u stanju iscrpljenosti i pothlađenosti. Sada je u stabilnom stanju”, naveo je Grahovac.

U ovoj, na kraju uspješnoj potrazi, bili su aktivni i korišteni svi raspolagajući resursi.

“Više od 700 ili 800 izlazaka na teren smo zabilježili tijekom pretrage, a blizu 500 osoba je sudjelovalo u potrazi”, govore iz civilne zaštite.

Grahovac je u bolnici, danas se očekuje njegov izlazak.

Iako je teren bio izuzetno težak, na svu sreću, u potrazi nema ozlijeđenih.

Na spekulacije da je policijski službenik pronađen zavezan, Zubac nije želio odgovarati, rekavši kako dolazi ispred civilne zaštite, te da o osjetljivim detaljima ne smije govoriti.

Pronađeni policajac se trenutno nalazi u Općoj bolnici u Nevesinju, komunikativan i u dobrom stanju. Sobu u kojoj se nalazi osigurava policija. Njegov izlazak iz bolnice očekuje se danas iza 14 sati, a okolnosti njegovog nestanka bi trebala pokazati istraga koja se već vodi.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2022 10:30