StoryEditor
26. srpnja

Detalji otvorenja: Pelješki most prvo će prijeći Rimčeva Nevera, pa pripadnici 1. i 4. gardijske brigade

Piše desk  /  16.07.2022., 21:41h

Pelješki most službeno će otvoriti 26. srpnja, a prvi automobil koji će ga prijeći bit će Rimac Nevera, najmoćniji električni automobil koji je proizveden u hrvatskoj tvrtki Rimac Automobili. Na mostu će se susresti s automobilom trostrukog europskog prvaka Nike Pulića.

Kako javlja Jutarnji list, Nevera će krenuti s jedne strane mosta, a auto hrvatskog automobilista s druge strane. Prolazit će i kroz vatromet. Nakon toga će most prijeći i pripadnici prve i četvrte gardijske brigade, njih 40 na motociklima. 

Cijeli dan će na odmorištu s pelješke strane trajati kulturno-umjetnički program.

Puno je zainteresiranih za dolazak, a mjesta je u službenom protokolu - malo. I dalje se slaže popis uzvanika kojih će biti nekoliko stotina. Na otvorenje je pozvana i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen obzirom da je većinu projekta sufinancirala Europska unija. Plan je i da se video porukom uzvanicima obrati i kineski premijer Li Keqiang jer je most gradila kineska tvrtka. 

Na otvorenje su pozvani i predstavnici izvođača radova i cijeli hrvatski državni vrh - premijer Andrej Plenković, ministri, predsjednik Sabora Gordan Jandroković te predsjednik Zoran Milanović. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 00:33