StoryEditor

Detalji obračuna s opasnim ubojicom Gačićem: ‘Odjednom sam čula pucnjavu, bila su dva rafala ...‘

Piše D  /  13.02.2019., 08:02h

Masovni ubojica Edin Gačić ubijen je u blizini vikendice Ruže Mrnjavac u zaseoku Toplice kod Lepenice u BiH, javio je za portal DNEVNIK.hr urednik dokumentarnog programa BHT1 Tvrtko Milović koji se nalazi u Lepenici.

Tragom dojava policija je jutros okružila područje na kojem je viđen. Gospođa Mrnjavac priča kako joj je policija rekla da ne ide u vikendicu. “Odjednom sam čula pucnjavu, bila su dva rafala.” Bili su to, za nju, trenuci prožeti strahom.

Lokalni novinar Boris Marković nalazio se u Lepenici oko pet kilometara od dramatičnog događaja koji se odvijao u vatrenom okršaju između policije i Gačića. Kaže da je danas u Lepenici bilo jako puno policije i policijskih kombija.

‘Mene osobno nije iznenadilo, jer poznajem teren i znao sam da je mogao lako prijeći u Srednjobosansku županiju. Lepenica je granično područje Sarajevske i Srednjobosanske županije. Bilo je više policijskih snaga nego inače, a prije otprilike 45 minuta više policijskih kombija bilo je na tom mjestu”, ispričao je za DNEVNIK.hr lokalni novinar Boris Marković, nakon što je objavljena vijest o svladavanju Gačića.

Inače, stanovnici se prisjećaju da je ovo treći masovni ubojica koji je ubijen u Lepenici. Marković kaže da je jedan bio Marko Troglić. ”No, postoji razlika između tih slučajeva i ovog, ti ljudi, koliko god to mediji tada potencirali, nisu bili opasni po lokalno stanovništvo”, rekao je za DNEVNIK.hr.

Podsjetimo, Edin Gačić ubio je četiri osobe. Za dvije je služio zatvorsku kaznu. Nekoliko mjeseci nakon što je pušten iz zatvora, u ponedjeljak, je ubio vlasnika jedne trgovine, a u subotu navečer i policajca kojem je uzeo oružje. Policija ga je locirala u utorak ujutro, a u poslijepodnevnim satima nakon vatrenog okršaja su ga i usmrtili.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:04