StoryEditor

Detalji obračuna migranata u Velikoj Kladuši: Dvojica izbodena nožem, zadobili teže ozljede

Piše D  /  06.04.2021., 02:04h

Građani su oko 21 sata prijavili policiji da u ulici Đure Pucara Starog jedan migrant ima ozljede nanesene hladnim oružjem, te su na lice mjesta odmah upućeni patrola policije i radnici Doma Zdravlja Velika Kladuša, kazao je za "Avaz" Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-Sanske županije.

Na licu mjesta zatekli su migranta iz Maroka koji je imao ozljede nanesene nožem.

- Kada je vožen prema Domu zdravlja da mu se ukaže pomoć, Hitna pomoć je na putu u ulici Milana Pilipovića pronašla još dva lica koja su također imala povrede nanesene nožem, te je povezla i njih dvojicu. Radi se o dvojici Afganistanca- kazao je Šiljdedić.

Dodao je da je kasnije je utvrđeno da je Markonac zbog kojeg je policija izašla na lice mjesta imao lakše ozljede i nakon ukazane pomoći nije zadržan, dok su dvojica Afganistanaca zadobili teške tjelesne ozljede i upućeni su u županijsku bolnicu Bihać. Nisu životno ugroženi ali se radi o teškim tjelesnim ozljedama.

- Rađen je uviđaj sinoć i jutros i prema onome što smo utvrdili, radilo se o sukobu dvije grupe migranata. Tragamo za vinovnicima, nemamo ni predmet kojim je izvršeno kazneno djelo, ali nastojimo da dobijemo informacije od povrijeđenih. Čim prije budemo mogli uzet ćemo izjave od njih, a onda nastaviti dalju istragu oko utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja- rekao je Šiljdedić, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:50