Article_Top_970x250

Detalji o eksploziji u Madridu: Nažalost ima poginulih

španjolska

Detalji o eksploziji u Madridu: Nažalost ima poginulih

sij 20, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Twitter

U Madridu je nešto nakon 15 sati odjeknula glasna eksplozija koja se čula u cijelom gradu. Prema prvim informacijama, radi se o eksploziji plina u stambenoj zgradi smještenoj iznad župnog dvora.

Najmanje dvije osobe su poginule, a osmero ih je ozlijeđeno. Jedna osoba je teško ozlijeđena, jedna umjereno, a šestero lakše. 

Eksplozija je raznijela tri kata stambene zgrade iznad župnog dvora u središtu Madrida, u Ulici Toledo. Eksplozija se dogodila nedaleko turističke atrakcije Puerta de Toledo, poznatih gradskih vrata. Kako javlja El Pais, eksplozija je uništila gornji dio stambene zgrade iznad župnog dvora, u blizini doma za starije i jedne škole. 

U domu za starije nitko nije ozlijeđen, baš kao ni u susjednoj školi, prenosi Index.

Društvenim mrežama šire se dramatične snimke posljedica eksplozije. Na licu mjesta je odmah stiglo devet vatrogasnih ekipa.

Stanari obližnjih zgrada su evakuirani. El Pais je objavio da je u eksploziji poginulo najmanje dvoje ljudi, a osmero ih je ozlijeđeno. Jedna osoba je teže ozlijeđena i prebačena je u bolnicu. 

Preminuli su muškarac i žena stari 85 godina. Teško ozlijeđen je 26-godišnji muškarac, koji je zadobio frakturu gležnja i ozljedu kičme. Jedan 53-godišnji muškarac zadobio je potres mozga, objavila je madridska Hitna pomoć.

Od komada zgrade koji su letjeli zrakom nakon eksplozije lakše je ozlijeđeno i jedno dijete, potvrdili su vatrogasci za El Pais.

Gradonačelnik Madrida, Jose Luis Martinez Almedia, stigao je na lice mjesta i dao izjavu za medije.

"Čini se da je došlo do eksplozije plina u stambenoj zgradi iznad župnog dvora. Preminulo je najmanje dvoje ljudi", rekao je.

U prilog tezi o eksploziji plina govore i navodi susjeda koji kažu da su osjetili miris plina u okolici satima prije eksplozije. 

El Pais je objavio, pozivajući se na policijske izvore da je do eksplozije došlo u trenutku provjeravali plinske instalacije u zgradi. 

Očevidac je izjavio televiziji Telemadrid da je najmanje jedna osoba ostala zarobljena pod ruševinama.

Dnevnik.ba