StoryEditor

Detalji monstruoznog zločina u Bugojnu: Nesretnog učitelja su gušili najlonskom kesom

Piše D  /  28.10.2020., 05:10h

Naime, kako je za Avaz potvrđeno iz tamošnje policije, učitelj u mirovini Stjepan Kolak (86) preminuo je u KCUS-u u Sarajevu od posljedica brutalnog premlaćivanja i mučenja. 

Građani u strahu

Kako je otkrio izvor blizak istrazi, dvojica za sada nepoznatih muškaraca upala su u Kolakovu kuću gdje su ga vezali i dugo maltretirali. Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje da su objekt dugo držali pod prismotrom. Kolak je inače učitelj u mirovini koji je uživao veliki ugled u Bugojnu zbog velikog broja generacija osnovaca koje je opismenio i pripremio za dalje školovanje.

Prema navdima izvora, starac je preživio horor jer su ga napadači brutalno tukli, a gušili su ga stavljajući mu najlonsku kesu na glavu, da bi im otkrio gdje skriva novac i dragocjenosti. No, ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu. Živio je skromno kao i ostatak umirovljeničke populacije u BiH. 

Napadači su uspjeli uzeti manju količinu novca, prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mjesta stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati tko su napadači. 

Službene informacije

Iz policije su kazali da je ovaj slučaj prioritet te da se krug oko ubojica zatvara.  

- Dana 18. listopada 2020.godine oko 17. 50 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u ulici Hadžialića Ograda, općina Bugojno, od strane dvije nepoznate osobe u obiteljskoj kući fizički napadnut K.S. rođen 1934.godine, nakon čega su isti izvršili premetačinu stvari. Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su u obiteljskoj kući zatekli ozlijeđenog, te istog uputili u Dom zdravlja Bugojno, odakle je prevezen u Županijsku bolnicu Travnik – kazao je Hasan Hodžić glasnogovornik MUP-a SBŽ.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 11:13