Article_Top_970x250

Detalji masakra u Knjaževcu: Djed mislio da mu je jedan unuk ubio drugog pa ispraznio šaržer

ubio unuka i zeta

Detalji masakra u Knjaževcu: Djed mislio da mu je jedan unuk ubio drugog pa ispraznio šaržer

srp 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Telegraf

Nenad Ronić (63) iz Knjaževca ispalio je 29 metaka na muža, sinove i snahu svoje kćerke, jer je bio bijesan zbog tučnjave svog unuka od kćerke i unuka od sina.

Ronić je krvavi pir počinio u nedjelju oko 21 sat, kada je hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38) i njegovog sina, a svog unuka, Ivana Ronića (19), dok je teško ranio drugog unuka Bendžamina (15) i suprugu ubijenog Ivana Romanu (20).

Nezapamćeni zločin dogodio se u kući Nenadove kćerke Monike, gdje je ubojica došao nakon što je čuo da se njegov unuk Ivan, Monikin sin, potukao sa svojim bratom od ujaka.

- Nenad je udovac. Ima dvije kćerke i jednog sina. Kćerka Monika živi u Knjaževcu, druga kćerka i sin u Njemačkoj. Kobnog dana iz Njemačke mu je došao sin Siniša s obitelji. Sinišin sin se potukao s tetkinim sinom Ivanom. Djeda Nenad je to doznao, dohvatio automat i otišao kod kćerke Monike - kaže susjed Božin Simić.

- Nenadu je netko rekao da je Ivan ubio svog brata. Njega je to toliko razbjesnilo pa je sjeo u auto i otišao do kćerkine kuće, koja se nalazi nekoliko ulica dalje od njegove. Čim je ušao u dvorište, rekao joj je: "Tvoj sin je ubio mog unuka!". Kćerka ga je uvjeravala da je to laž, ali on je nije slušao. Ponovno je sjeo u auto, otišao kući, uzeo pušku i vratio se kod kćerke. Čim je ušao, počeo je rešetati po dvorištu. Rođenoj kćerki je ubio muža i sina, dok joj je snahu i drugog sina ranio. Bio je pijan - kazao je.

Veći masakr spriječio je susjed Miloš Stefanović, koji je čuo rafale i pomahnitalom ubojici oteo pušku.

- U kćerkinu kuću je došao s "kalašnjikovom", ukućani su bili u dvorištu, a on je krenuo pucati. Naseljem su odjekivali rafali, a ja sam čuo i dotrčao. Preskočio sam ogradu, prišao Nenadu s leđa i dohvatio pušku. Oteo sam je, a Nenad je pobjegao. Pogledao sam pušku, u njoj je ostao samo jedan metak, a unutra stane 30 komada - prepričava dramu susjedStefanović i dodao da se takva tragedija ne pamti.

Susjedi pričaju da je Nenad ubrzo poslije dvostrukog ubistva i ranjavanja uhićen.

Zukan Stefanović, otac ranjene Romane, kaže da je točno da su se Ivan i brat potukli i da se ubrzo sve smirilo.

- Rastavili smo ih i otišli kući. Nakon sat i pol vremena došao je djed i upucao cijelu obitelj. Ranio je moju kćerku, a njenog muža je ubio. Romana je operirana . rekao je Zukan.

Ubijeni Ivan i njegova ranjena supruga Romana postali su roditelji prije manje od mjesec dana.

- Romana se porodila krajem lipnja. Ona i Ivan dobili su sina. Dijete neće upoznati oca, nadamo se da će barem majka preživeti - kažu susjedi.

Ranjeni Bendžamin je izrešetan po nogama, dok je Romani metak prošao kroz stomak i zaglavio se u lijevom kuku.

Radomir Pavlović, otac ubijenog Jastreba Asanovića, kaže da su svi znali kakav je Nenad.

- Svi smo znali kakav je moj prikan Nenad, ja s njim godinama nisam ni govorio. Nenad je uvijek, kad popije, izazivao tučnjavu, nema s kim se nije dokačio. Tko zna koliko je puta dolazila policija zbog njega - priča Pavlović.

Saša Asanović, rođak ubijenog Jastreba, kaže da ga je Nenad ranije jurio pištoljem.

- Nenad je mene prije desetak godina jurio pištoljem da me ubije. Pokušao me pregaziti autom - priča Saša.

Ispred kuće uhićenog Nenada Ronića jučer je dežurala policija.

- Policajci čuvaju kuću da je mi ne bismo uništili. Razbili bismo je, zapalili, kamenovali. Čuli su da ćemo kuću ovog monstruma sravniti sa zemljom, pa je sad osiguravaju- kažu okupljeni susjedi..

Inače, novinari nisu pronašli Sinišu, Nenadovog sina iz Njemačke, kao ni unuka s kojim se ubijeni Ivan potukao. Susjedi pričaju da su se oni sklonili nakon masakra, prenosi Telegraf.rs.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250