StoryEditor

Detalji lova na srpskog silovatelja: Lovila su ga 83 policajca, psi, dronovi i helikopter

Piše D  /  15.07.2020., 08:07h

Policija je u Berlinu uhitila osobu koju se sumnjiči za seriju silovanja koja su se dogodila u samo mjesec dana. Mediji javljaju da je riječ o državljaninu Srbije, javlja Deutsche Welle.

Prvo silovanje se dogodilo prije mjesec dana, a onda je uhićeni u samo 21 dan u Berlinu i okolici navodno napao sedam žena, a njih pet silovao. Osmu žrtvu je silovao jučer u Potsdamu, nakon čega je uhićen.

Srbin je žrtve uglavnom silovao u šumi, a potraga za njim bila je - filmska.

Tražila ga čak 83 službenika, dronovi, psi i helikopteri

Najnovije silovanje dogodilo se u utorak oko 11:30, a zločin je odmah prijavljen. Policija je potom zatvorila šumu i započela potragu. Kako prenosi Blic.rs, najprije je pronađena njegova bicikla te telefon koji je bio otključan, a na temelju podataka pronađenih u njemu policija je zaključila kako je vlasnik telefona upravo onaj kojega traže.

Već oko 18.45 sati cijelo područje je nadlijetao helikopter u kojemu su policajci koristili termovizijsku kameru. 

U potrazi su naposljetku sudjelovala čak 83 policijska službenika, čamci, helikopteri, psi i bespilotne letjelice.

‘Pazio je na žrtve‘

Kako navodi Bild, serijski silovatelj svoje je žrtve presretao u gužvi, započeo bi razgovor s njima, a potom bi ih zgrabio za vrat i odvukao u obližnje grmlje.

- Poslije silovanja pokazao bi drukčiju stranu svoje osobnosti, pazio bi na žrtve. Htio se s njima sastati i sutradan, što je prilično čudno - istaknula je tužiteljica.

Silovatelj se tijekom uhićenja opirao i pokušavao pobjeći, a zbog toga je dobio ozljede te mu je bila potrebna liječnička pomoć.

Uhićeni policiji poznat od ranije

Policija je još prošle srijede  objavila snimku osumnjičenog, koji je policiji poznat otprije, a na temelju te snimke u roku nekoliko dana zaprimljeno je oko 300 informacija o počinitelju.

Kada je 28. lipnja počinitelj napao ženu u mjestu Kleinmachnow, policija je zaključila da se radi o serijskom silovatelju. Tri sata je zlostavljao svoju žrtvu, a tek potom je pustio i pobjegao. Uz pomoć žrtve policija je tada izradila foto-robot uz pomoć kojeg je počinitelj identificiran na nadzornim kamerama.

U sinoćnjem uhićenju sudjelovalo je oko 50 policajaca i najmanje osam vozila.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 18:59