StoryEditor

Detalji krvavog obračuna migranata kod Bihaća

Piše D  /  07.06.2021., 10:06h

Naime, jedan migrant je jutros oko dva sata mrtav donesen ispred vrata mještanina Žegarskog Polja nadomak Bihaća, dok je drugi ostavljen s teškim povredama. Iz bihaćke policije potvrđeno je za Avaz da se u ovom slučaju radi o ubojstvu i pokušaju ubojstva.

Istražitelji pokušavaju sklopiti mozaik zločina. Identitet muškarca koji je ubijen još nije utvrđen, mada inspektori imaju indicije koje je nacionalnosti, ali to još nisu službeno potvrdili.

Navodi iz prijave građana Žegarskog Polja da su na tom lokalitetu čuli pucnjavu ispostavili su se kao točni, jer kako neslužbeno saznaje ovaj portal vanjskim pregledom tijela ubijenog utvrđeno je da su mu nanesene smrtonosne rane iz vatrenog oružja.

Ono što navodi istražitelje da je u sukobu sudjelovalo više osoba je i činjenica da su na tijelu ubijenog uočene i ubodne povrede nanesene najvjerojatnije nožem.

Povrijeđeni migrant koji je prevezen u bihaćku bolnicu prema posljednjim informacijama bio je van životne opasnosti.

Povrede nanesene iz vatrenog i hladnog oružja u kombinaciji dovoljno svjedoči o surovosti osoba koje su sudjelovale u izvršenju ovog zločina. Bihaćka osoba prikuplja informacije o potencijalnim ubojicama, a s lica mjesta je oduzet niz tragova koji će biti poslati na vještačenje te se za nadati da će pomoći u hvatanju ubojica. O motivu napada samo se može nagađati do službene tužiteljske odluke, ali poznato je da su se migrantske grupe ranije međusobno sukobljavale oko droge i novca.

Na licu mjesta bili su i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a USK koji su osiguravali uviđaj.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:06