StoryEditor

Desnici Radivojeviću ukinut pritvor

Piše D  /  02.05.2019., 12:05h

Glasnogovornica županijskog tužiteljstva Sarajevo Azra Bavčić rekla je Srni da su mjere zabrane određene i Vahidu Jašareviću, kojem je s Radivojevićem pritvor ukinut na prijedlog Tužiteljstva.

Bavčić je navela da je Ivici Mladini i Refiku DŽafi pritvor produžen za još dva mjeseca zbog opasnosti od bijega, te jer bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti kazneno djelo.

Desnicu su 2. travnja, u nastavku operativne akcije "Farmer", na području Republike Srpske uhitili policijski službenici Federalne uprave policije u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva županije Sarajevo.

Na osnovu naredbe Županijskog suda u Sarajevu, na širem području FBiH u okviru akcije "Farmer" oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih strojeva koji su nezakonito prodani i dodijeljeni trećim osobama.

Operativna akcija "Farmer" započeta je 31. ožujka i uhićeno je devet osoba.

Oni su osumnjičeni da su tijekom 2014. i 2015. godine u svojstvu članova Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije Vlade FBiH nezakonito prodali poljoprivrednu opremu koju je kao pomoć ugroženima u poplavama u BiH donirala Kina u vrijednosti većoj od šest milijuna KM.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:49