Article_Top_970x250

Deset oboljelih od korone poginulo u požaru u bolnici

STRAŠNA TRAGEDIJA

Deset oboljelih od korone poginulo u požaru u bolnici

stu 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Desetero pacijenata zaraženih korona virusom izgubilo je život u subotu u velikom požaru u bolnici na sjeveroistoku Rumunjske, rekao je ministar zdravstva Nelu Tataru.

Požar je buknuo u subotu predvečer na odjelu intenzivne skrbi u bolnici u gradu Piatri Neamtu. Vatrogascima je trebalo sat vremena da ga stave pod kontrolu.

U vatri je izgorjelo deset pacijenata koji su bili na respiratoru, govore prve informacije.

Usto je sedam osoba ozlijeđeno, navodi se u priopćenju bolnice.

Među njima je dežurni liječnik koji je pokušavajući pomoći žrtvama zadobio "opekline drugog i trećeg stupnja na 80 posto tijela", dodaju spasilačke službe.

Policijski načelnik je rekao da je uspostavljen krizni stožer. Očekuje se dolazak ministra zdravstva na mjesto nesreće.

Rumunjska koja je donekle bila pošteđena u prvom valu pandemije, već nekoliko tjedana ima strmoglav porast novozaraženih i hospitalizacija.

U subotu je izvijestila o 129 umrlih u protekla 24 sata, kod kojih se smrt povezuje s Covidom-19, a od početka pandemije prijavila je 8813 umrlih.

Ta zemlja s 19 milijuna stanovnika, jedna od najsiromašnijih u Europskoj uniji nije dovoljno spremna za borbu s tolikim brojem zaraženih a njezin zdravstveni sustav trpi od velikog nedostatka liječnika, napose u manjim gradovima, prenosi Hina.

Dnevnik.ba