Article_Top_970x250

Deset najgorih automobila koje ne bi trebalo kupovati

donosimo listu

Deset najgorih automobila koje ne bi trebalo kupovati

tra 20, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Više stručnjaka je za Consumer Reports dalo svoja mišljenja o najgorim automobilima na temelju kojih je sastavljena lista od 10 najgorih vozila na tržištu.

Na prvom mjestu “crne liste” je Cadillac Escalade. Novinari su objasnili da model nema karakteristike kakve bi trebao imati luksuzni SUV, spor je i unutar automobila je tijesno. Osim toga, američki SUV je pokazao najgore rezultate na “crash testovima”.

Na drugom mjestu je relativno novi Land Rover Discovery Sport. Stručnjaci su primijetili nedostatke na mjenjaču automobila i “lošu” unutrašnjost. Na trećem mjestu je Maserati Ghibli, a razlozi su isti. Loši rezultati na sigurnosnim testovima i nezanimljiva unutrašnjost vozila.

Četvrti na listi automobila koje po mogućnosti treba izbjegavati je Mercedes-Benz CLA, a iza njega je izuzetno nepouzdan Dodge Journey.

Na ljestvici modela koji je bolje ne kupiti, su također Toyota Tacoma, limuzina Chrysler 200, FIAT 500L, kao i I-Miev i Mirage, čak dva vozila koje proizvodi Mitsubishi, prenosi Logično.ba.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250